Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΟ Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με τη νεοσυσταθείσα...

Ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με τη νεοσυσταθείσα Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με τη νεοσυσταθείσα Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Στη συζήτηση, συμμετείχαν ο  πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ Γιώργος Ταβερναράκης, η Αντιπρόεδρος της ΔΕ κ. Φανή Μαράκη, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αντώνης Κουμπενάκης, το μέλος της ΔΕ  κ. Ειρήνη Βρέντζου, η κ. Μαρία Ρουκουνάκη μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ στο Ν. Λασιθίου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου  κ Γιάννης Παπαδάκης

 

Ο  Δήμαρχος έθεσε στη συζήτηση θέματα καίριας για το Δήμο σημασίας όπως ο ΒΟΑΚ, η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη NATURA, η διαχείριση των υδάτων κ.α. ενώ  εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την παραγκώνιση και παρεμπόδιση διαχρονικά της Σητείας σε αναπτυξιακά ζητήματα που την αφορούν.

 

Δόθηκε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα υπάρξει διαρκής αγώνας προκειμένου να επιτευχθεί η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ μέχρι τη Σητεία, ενώ ο κ Δήμαρχος υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει το ΤΕΕ/ΤΑΚ στην οριστικοποίηση της μελέτης του τμήματος Άγιο Νικόλαος- Σητεία προκειμένου να προχωρήσει το έργο στην επόμενη φάση της χρηματοδότησης.

 

Ο κ Δήμαρχος ενημέρωσε επίσης τα μέλη του ΤΕΕ/ΤΑΚ για την Ειδική Μελέτη NATURA, η αρχική μορφή  της οποίας αφού αφαιρούσε τη δυνατότητα κάθε είδους αναπτυξιακού σχεδιασμού από την ευρύτερη περιοχή της Σητείας επέτρεπε τις επενδύσεις ΑΠΕ κάτι που έφερε την καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

 

Αναφορά έγινε και στη δυνατότητα αξιοποίησης και διαχείρισης των υδάτινων πόρων της περιοχής με χαρακτηριστικό αρνητικό παράδειγμα την εκκρεμότητα της λιμνοδεξαμενής της Ζου, ένα έργο το οποίο ενώ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.

 

Εκατέρωθεν δόθηκε η διαβεβαίωση διαρκούς συνεργασίας, ενώ  με  ικανοποίηση ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πρόθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ για μια δια ζώσης συνάντηση στη Σητεία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συζητηθούν εκτενέστερα τα σημαντικά θέματα της περιοχής με τη συμμετοχή και των αρμόδιων φορέων.

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα