Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΟ Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης συναντήθηκε σήμερα στο Δήμο με την...

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης συναντήθηκε σήμερα στο Δήμο με την Πρ/νη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης συναντήθηκε σήμερα στο Δήμο με την Πρ/νη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού και την Πρ/νη του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων κ. Κλειώ Ζερβάκη, παρουσία και της εντεταλμένης συμβούλου σε θέματα Πολιτισμού κ. Γιαννακάκη Μαρίας.

 

Στη συζήτηση τέθηκαν θέματα της περιοχής, αρμοδιότητας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

 

Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε την κ. Σοφιανού για την καθυστέρηση που υπάρχει στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης της πράξης « Μελέτη αποκατάστασης ενετικού φρουρίου ΚΑΖΑΡΜΑ Σητείας» και ζήτησε τη συνδρομή της στην επίσπευση της διαδικασίας.

Επίσης ζήτησε να χορηγηθεί στο Δήμο άδεια για τέλεση πολιτικών γάμων μέσα στο φρούριο της Καζάρμας, που είναι και αίτημα πολλών ζευγαριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό και στην ανάδειξη του φρουρίου και στην προβολή του τόπου.

 

Από την κ. Γιαννακάκη προτάθηκε η αξιοποίηση των εθελοντικών ομάδων της περιοχής σε ήπιες παρεμβάσεις (καθαρισμούς, κλαδοκοπές κλπ) σε μικρούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

 

Η κ. Σοφιανού αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τις παρεμβάσεις που έκανε ο Δήμος για αποκατάσταση του κτιρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Σητείας από τις ζημιές που υπέστη από το σεισμό, είπε ότι αποδέχεται τις προτάσεις που έγιναν και θα προχωρήσει υπηρεσιακά τη σχετική διαδικασία.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα