Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΟ Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και...

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας για την αναβάθμιση της Φοιτητικής Εστίας στην Σητεία

 

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο και τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Νίκο Κατσαράκη προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν στη Σπουδαστική-Μαθητική Εστία Σητείας.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο κ. Εμμανουήλ Βαϊρακτάρης εκ μέρους του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ), οι κ.κ. Θρασύβουλος Μανιός και Εμμανουήλ Δρακάκης Αντιπρυτάνεις, Βασίλης Ζαφειρόπουλος – Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας-Μέλος ΔΕΠ Τ.Ε.Ε.Δ.Δ. Σητείας και Αντώνης Παντελάκης – Πρ/νος Δ/νσης Φοιτητικής Μέριμνας εκ μέρους του ΕΛΜΕΠΑ, ο Νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Κωστής Λαντζανάκης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Μακρονικολάκης.

 

Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε σε πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας,  τέθηκε το θέμα της συνέχισης παραχώρησης του ακινήτου όπου στεγάζεται η Σπουδαστική-Μαθητική Εστία, από τη Μητρόπολη στο ΕΛΜΕΠΑ, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η χρηματοδότηση από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ της αποκατάστασης και βελτίωσης του κτιρίου.

Ο Δήμος έχει αναλάβει την υποχρέωση σύνταξης της μελέτης αποκατάστασης, προκειμένου να συνδράμει στη δημιουργία μιας σύγχρονης και ολοκληρωμένης δομής υποστήριξης της λειτουργίας του Τμήματος Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας και στέγασης των φοιτητών και μαθητών.

 

Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο για τη συνέχιση της δωρεάν παραχώρησης του κτιρίου και την αμέριστη συμπαράσταση της Μητρόπολης σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας και πρόνοιας.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα