Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΟ δήμαρχος Σητείας παίρνει θέση για τις απαράδεκτες δηλώσεις του νέου δημάρχου...

Ο δήμαρχος Σητείας παίρνει θέση για τις απαράδεκτες δηλώσεις του νέου δημάρχου Αγ. Νικολάου κ. Μενεγάκη και τονίζει: «Στηρίζουμε  με όλες μας τις δυνάμεις την πλήρη λειτουργία και των τριών νοσοκομείων του νομού»

 

                                                             

  • «Η εύθραυστη και ευαίσθητη, ισορροπία συνεργασίας, σύμπλευσης και αλληλεγγύης μεταξύ των Δήμων, τίθεται εν αμφιβόλω», λέει ο Γ.Ζερβάκης

 

 

«Το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών φαίνεται πως αλλάζει τα δεδομένα και δημιουργεί νέους κανόνες επικοινωνίας στις σχέσεις μεταξύ των Δήμων του Νομού.

Η μέχρι τώρα, όπως αποδεικνύεται εύθραυστη και ευαίσθητη, ισορροπία συνεργασίας, σύμπλευσης και αλληλεγγύης μεταξύ των Δήμων, τίθεται εν αμφιβόλω μετά τις ατυχείς δηλώσεις του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Μενεγάκη σχετικά με τη λειτουργία και το ρόλο των υγειονομικών ιδρυμάτων του Νομού « Δεν γίνεται να αποδυναμώνεται το ΓΝΑΝ χάριν άλλων σχεδιασμών και άλλων ιδρυμάτων που είναι προορισμένα για Κέντρα Υγείας.  Πολλές φορές ξεχνάμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε 3 ή 4 δευτεροβάθμια νοσοκομεία στο νομό,  αφού έτσι είναι η δομή της σύγχρονης παροχής υγείας ».

Αναλαμβάνουν τη μεγάλη πολιτική ευθύνη στηρίζοντας και υιοθετώντας, ελαφρά τη καρδία, τις κατά καιρούς κυβερνητικές θέσεις για συρρίκνωση ή και μείωση των υγειονομικών μονάδων του Νομού. Αλίμονο αν θα υιοθετήσουμε λογικές και πρακτικές του τύπου « ο θάνατός σου η ζωή μου ».

 

Χρόνια όταν μιλάμε για υποβάθμιση και υπανάπτυξη  ασφαλώς αναφερόμαστε σε επίπεδο νομού.

Χρόνια διεκδικούμε και διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη υποδομών, πανεπιστημιακών σχολών και αναβάθμιση μονάδων υγείας.

Και ξαφνικά στη δύσκολη στιγμή, προκειμένου κάποιοι να γίνουν προσωρινά αρεστοί, ακυρώνουν τις προσπάθειες και το κλίμα εμπιστοσύνης που τόσα χρόνια με κόπο καλλιεργήθηκε και εμπεδώθηκε στην περιοχή.

 

Η δημιουργία των τριών νοσοκομείων προέκυψε από την αναγκαιότητα εξυπηρέτησης όχι μόνο των κατοίκων και των εγγύτερων περιοχών και της ανυπαρξίας σύγχρονου οδικού δικτύου, αλλά πρωτίστως από την ύπαρξη των τριών μεγάλων αστικών κέντρων, ιδιαιτερότητα που δεν εμφανίζεται στην υπόλοιπη Κρήτη. Ως εκ τούτου είναι υποχρέωση και καθήκον της κυβέρνησης να στηρίζει και να ενισχύει, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, την εύρυθμη λειτουργία και των τριών νοσοκομείων και σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει όλοι να συντασσόμαστε σθεναρά.

Στους επανασχεδιασμούς για το χάρτη υγείας, η διασφάλιση της ανθρώπινης υγείας και ζωής πρέπει να είναι υπεράνω των όποιων οικονομικών διαγραμμάτων η αριθμοδεικτών.

 

Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στα δικά μας νοσοκομεία. Και το ΕΣΥ ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας.

Οι επαναλαμβανόμενες άγονες προκηρύξεις θέσεων, η απροθυμία των ιατρών να στελεχώσουν τα νοσοκομεία, οι παραιτήσεις και αποχωρήσεις υπηρετούντων και η φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, είναι αποτέλεσμα μιας σταδιακής πολιτικής αποδυνάμωσης του δημοσίου συστήματος υγείας.

Μεγάλα κεντρικά νοσοκομεία στη χώρα αδυνατούν να επιτελέσουν το ρόλο τους, με ανυπολόγιστες συνέπειες όχι μόνο στην παροχή του υπέρτατου αγαθού προς την κοινωνία, αλλά και στην αξιοπιστία και του κύρους της ίδιας της πολιτείας.

 

Ο ρόλος και η υποχρέωσή μας είναι να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πλήρη λειτουργία και των τριών νοσοκομείων του νομού, γιατί η παροχή  υπηρεσιών υγείας είναι δείγμα πολιτισμού και ανάπτυξης και χαρακτηριστικό σύγχρονων και προοδευμένων κοινωνιών .

 

Ο Δήμαρχος Σητείας

Γιώργος Ζερβάκης»

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα