Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΟ Δήμαρχος Σητείας παραβρέθηκε στην Κάσο στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για την...

Ο Δήμαρχος Σητείας παραβρέθηκε στην Κάσο στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για την 197η επέτειο του Ολοκαυτώματος του 1824.

Ο Δήμαρχος Σητείας αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δήμου Ηρωϊκής Νήσου Κάσου, παραβρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για την 197η επέτειο

του Ολοκαυτώματος του 1824.

Στήριγμα της Κρήτης στην Ελληνική Επανάσταση οι Κασιώτες υπερασπίστηκαν με επιτυχία την εξέγερση των Κρητών. Τα σημαντικά γεγονότα εκείνης της περιόδου καθώς και η γειτνίαση της Κάσου με την Κρήτη δημιούργησαν και ισχυροποίησαν συν τω χρόνω τους δεσμούς φιλίας, επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο νησιών.

Η ανάδειξη και προβολή  της ιστορικής μνήμης, εδραιώνει την πίστη στις αξίες της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας και συμβάλλει στην ενότητα του έθνους και την ενίσχυση των δεσμών πίστης και αλληλεγγύης του Ελληνισμού.

 

Θερμά συγχαρητήρια στο Δήμο Ηρωϊκής Νήσου Κάσου, τον αγαπητό Δήμαρχο κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση των τριήμερων εκδηλώσεων τιμής και μνήμης στους αγωνιστές-υπερασπιστές των ιδεωδών του Έθνους.

Ο Δήμαρχος Σητείας

Γιώργος Ζερβάκης

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα