Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΟ Δήμαρχος Σητείας χαιρέτησε την έναρξη των εργασιών του 3ημερου σεμιναρίου για...

Ο Δήμαρχος Σητείας χαιρέτησε την έναρξη των εργασιών του 3ημερου σεμιναρίου για την Μεσογειακή Διατροφή

Την έναρξη των εργασιών του 3ημερου βιωματικού, επιμορφωτικού σεμιναρίου, με αντικείμενο την Μεσογειακή Διατροφή, χαιρέτησε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, την Παρασκευή 29/3 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του ΕΛΜΕΠΑ.

Μια συνδιοργάνωση του  Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Ιεράπετρας Νεάπολης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του  τμήματος  Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας και του Γεωπάρκου Σητείας, με συμμετέχοντες  εκπαιδευτικούς  Σχολείων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της επικράτειας,

Με το πλαίσιο των εργασιών να επικεντρώνεται στην Μεσογειακή Διατροφή, με αναφορές στο χθες και στο σήμερα, αλλά και την εφαρμογή της στην εκπαίδευση, η τριήμερη αυτή συνάντηση δίνει την ευκαιρία να επισημανθούν για μια ακόμα φορά, τα αδιαμφισβήτητα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στοιχεία που προσδίδει στην κουλτούρα μας η Κρητική – Μεσογειακή Διατροφή, και είναι αυτά που καθιστούν τον τόπο μας έναν ξεχωριστό γαστρονομικό προορισμό.

Η Μεσογειακή μας διατροφή, διαχρονικά ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη  με τον τρόπο ζωής και επιβίωσης του Κρητικού.

Καθοριστικός παράγοντας στην κοινωνική του ζωή, την οικονομία και τον πολιτισμό.

Βασιζόμενοι πάντα στο κύριο συστατικό της Μεσογειακής Διατροφής, το ελαιόλαδο, αναδεικνύουμε και διατηρούμε σε κάθε ευκαιρία παραδοσιακούς τρόπους παρασκευής φαγητού που αποτελούν στοιχεία ανάδειξης της διατροφικής κληρονομιάς μας, έναν από τους υψηλής προτεραιότητας στόχους, συνδεδεμένους με την εφαρμογή στη χώρα μας της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, επιτελώντας άριστα τον σκοπό του, προετοιμάζει υψηλού επιπέδου επιστήμονες, βασιζόμενο στον διατροφικό πλούτο αυτού του τόπου, δίνοντας  εκπαιδευτική διάσταση και προοπτική στους τομείς του Επιστημονικού  του αντικειμένου. Πρόθεση μας η στήριξη και ενθάρρυνση του σημαντικού έργου που επιτελείται.

Τέτοιας μορφής πρωτοβουλίες και συνεργασίες, σε επιστημονικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, ενθαρρύνουν συναφείς διαδημοτικές συνεργασίες, τις οποίες θα στηρίξουμε και θα επιδιώξουμε στο μέλλον.

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα