Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΑΟ Ι. Πλακιωτάκης για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας και τη μάχη...

Ο Ι. Πλακιωτάκης για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας και τη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Αναφορά του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας αλλά και τη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών

 

 

Την έναρξη της συνεδρίασης της Βουλής των Ελλήνων κήρυξε σήμερα Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης για την ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στην άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού.

 

Ο κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια ανέφερε «η συνεδρίαση μας πραγματοποιείται σήμερα, μια ιστορική αλλά και πολύ δύσκολη ημέρα. Ιστορική γιατί σαν σήμερα αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στη χώρα μας. Η Βουλή των Ελλήνων, τιμά όσους θυσιάστηκαν και όσους αγωνίστηκαν ενάντια στην δικτατορία, παλεύοντας για Δημοκρατία, Ελευθερία και Ανθρώπινα Δικαιώματα. 

 

Είναι, όμως και δύσκολη η σημερινή ημέρα, αφού συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων στη Ρόδο, την Εύβοια, την Κέρκυρα, την Αχαΐα.  Η σκέψη μας βρίσκεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες, που βιώνουν  μια μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή, αλλά και στους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τα στελέχη του Λιμενικού, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, όλους όσους δίνουν τη δύσκολη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς και την αρωγή των πληγέντων.

 

Εκφράζω, πιστεύω, όλες και όλους μας, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση μας σε όσους έχουν πληγεί».

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα