Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟ μαέστρος Γιάννης Πρωτόπαπας συνομιλεί μουσικά με τον Στρατή Καλογερίδη

Ο μαέστρος Γιάννης Πρωτόπαπας συνομιλεί μουσικά με τον Στρατή Καλογερίδη

Συναυλία αύριο Σάββατο στην Καζάρμα, την Κυριακή στην Τουρλωτή

Την πρώτη φορά, πέρυσι το καλοκαίρι, έγιναν οι «συστάσεις».
Γιατί, μπορεί πολλοί να γνώριζαν τον Γιάννη Πρωτόπαπα, αλλά ως μουσικό, δεν τον ήξεραν. Και ο ιδιος, ως μαέστρος πια, στο μνημείο-σφραγίδα της πόλη του, την Καζάρμα, απευθύνθηκε για πρώτη φορά ως καλλιτέχνης σε ανθρώπους τη Σητείας ως κοινό και αποδέκτες της υψηλής αισθητικής γραμμής του,
Ο μαέστρος, φέτος, έρχεται ξανά και τώρα που «γνωριζόμαστε», μας πάει να δούμε, να ακούσουμε τις ρίζες της μουσικής της Ανατολικής Κρήτης, ειδικότερα της Σητείας με μια κλασική ανάγνωση του θησαυρού του Στρατή Καλογερίδη.
Σάββατο 21:15 μμ στην Καζάρμα, Κυριακή την ιδια ώρα  στην Τουρλωτή, ως απόδοση τιμής στις παιδικές του μνήμες.
Πολλαπλά σημαντική εκδήλωση.
Ενας καλλιτέχνης από την Σητεία, στην Σητεία, με κλασική απόδοση του κατεξοχήν Σητειακού ρυθμού του Στρατή Καλογερίδη που με κλασικές σπουδές κι αυτός, έγινε ο γνήσιος εκφραστής , δημιουργός, συλλέκτης του ντόπιου ρυθμού.
Να πούμε πως αυτή ακριβώς είναι και η κορωνίδα τη φιλοσοφίας των πολιτιστικών εκδηλώσεων , όπως τις έχει πρωτεροποιήσει η αρμόδια σύμβουλος Πολιτισμού Μαρία Γιαννακάκη, με την σύμφωνη γνώμη και στήριξη του πρόεδρου του ΔΟΚΑΣ Κωστή Λυμπερίου.
Να αναδειχθεί δηλαδή η πολιτιστική πρωτοπορία του τόπου που, σε αυτήν την περίπτωση,  έχει όχι μόνο ελληνική, αλλά κα διεθνή απεύθυνση.
Είχαμε τη ευκαιρία να απολαύσουμε πέρυσι της συναυλία κλασικής μουσικής υπό την διεύθυνση του Γιάννη Πρωτόπαπα, και είχαμε μιλησει για έναν μουσικό στιβαρό, σταθερό και απαιτητικό από τον εαυτό του και τους συνεργάτες του, που έχει ξεκινήσει πολύ επιτυχημένα  την συνομιλία  του με ορχήστρες και κοινό.
Φέτος, ο Γιάννης Πρωτόπαπας, μας έρχεται ανανεωμένος, έχοντας κάνει βήματα μπροστά στην καλλιτεχνική του πορεία και στις σπουδές του.
Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του δήμου Κορνάρεια 21, με την στήριξη της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος. 
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα