Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΟ «Μυστικός Κήπος» και η τέχνη του ανοιχτός στην «εξερεύνηση» από το...

Ο «Μυστικός Κήπος» και η τέχνη του ανοιχτός στην «εξερεύνηση» από το κοινό για τρεις μέρες.(ηχητικό)

 

Ο κήπος  είναι μυστικός, μόνο και μόνο επειδή θέλει να τον ανακαλύψεις, να περπατήσεις και στον ωραίο και φιλόξενο χώρο του να  συνομιλήσεις με  την τέχνη των δημιουργών, αλλά και με τους ίδιους τους καλλιτέχνες.

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 8.30 με  11.30 το βράδυ, ο «Μυστικός Κήπος» ή «Mystic Garden» του  Γιάννη Μαστοράκη στον Τρυπητό, στη δεύτερη χρονιά παρουσίας του ως ένας μεγάλος εικαστικός χώρος της πόλης, φιλοξενεί δέκα τρεις καλλιτέχνες με ευρύ φάσμα δημιουργιών και κάνει ένα βήμα ακόμα προς την καθιέρωσή του ως ένα θεσμός σημαντικός για τη Σητεία.

Ο Γιάννης Μαστοράκης, ο Μανώλης Τσαντάκης,  η Πόπη Αυγουστάκη και η Emma Paganini,ήρθαν στον STYLE100 και μίλησαν για τη φετινή εκδήλωση, που, όπως. είπαν όλοι, είναι περισσότερο φροντισμένη στις λεπτομέρειές της, αφού τα όποια λάθη της πρώτης χρονιάς, που αφορούν κυρίως τεχνικά ζητήματα, εκλείπουν στη διοργάνωση του 23. (ακούσετε τη συνέντευξη στο ηχητικό αρχείο στο τέλος του κειμένου)

Εξ αρχής να αναφέρουμε όλους τους καλλιτέχνες που έχουν συμμετοχή στον «Μυστικό Κήπο». Είναι(με αλφαβητική σειρά) οι:

Πόπη Αυγουστάκη, γνωστή για την ενασχόληση της με τη ζωγραφική και επαγγελματικά, αφού έχει εικονογραφήσει παιδικά βιβλία. Συμμετείχε και στην περυσινή διοργάνωση.

Φέτος ,όπως μας είπε, θεωρεί την συμμετοχή της πιο ουσιαστική, επειδή εκθέτει περισσότερα έργα και μάλιστα διαφορετικά από πέρυσι. Όσοι είχατε επισκεφτεί το χώρο θα θυμάστε τη ζωγραφική της πάνω στο ξύλο. Φέτος, επιλεγεί καμβά για να μας παρουσιάσει τα έργα της.

Αριστέα Γαλανάκη. Νέα είσοδος στον «Κήπο», με έργα ζωγραφικής, αφιερωμένα στον άνθρωπο που την έκανε να επιστέψει στην τέχνη της, μετά από μια περίοδο αποχής.

Πέτρος Δημητροπουλάκης. Εντυπωσίασε και πέρυσι με τις προσωπογραφίες-πορτρέτα του, δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις.

Μαρία Κοντογιωργάκη. Πολλή γνωστή  καλλιτέχνης για τα κοσμήματά της επίσης νέα είσοδος στον «Κήπο» .Περιμένουμε να δούμε μικρογλυπτική και τα «μικρά κοσμήματα» που δημιουργεί που την έχουν καταξιώσει στον χώρο της.

Γιάννης Μαστοράκης. Εκτός από «ιθύνων νους» της διοργάνωσης που παραχωρεί το χώρο για τη φιλοξενία καλλιτεχνών, είναι  καλλιτέχνης ο ίδιος και αυτό εξηγεί πολλά. Ζωγράφος, με πίνακες που απαθανατίζουν τοπία και σκηνές της καθημερινότητας της ζωής των ανθρώπων.

Νίκος Μακρυνάκης .Ασχολείται με την κεραμική, όπως ξέρουμε όλοι, έχει το εργαστήρι του στη Μυρσίνη, που οι τυχεροί μπορούν να τον δουν την ώρα της δημιουργίας, με την τεχνική του Raku και το ψήσιμο ανοιχτής φωτιάς με ξύλα.

-Emma Paganini.Δικός μας άνθρωπος, αφού κατάγεται μεν από τη Γένοβα, σπούδασε στη Φλωρεντία, αλλά επέλεξε τη Σητεία ως τόπο  μόνιμης διαμονής της. Συμμετείχε και πέρσι. Αγαπημένο της υλικό ,το ξύλο, το νοτισμένο από τη θάλασσα ξύλο, που φέρνει ιστορία, όπως μας είπε. Η Emma,έχει αγαπημένη θεματολογία και αυτήν θα απολαύσουμε φέτος. Από τη μια, οι εμβληματικές θρησκευτικές μορφές. Από τη άλλη, τα ζώα. Σε μικρές, έως πολύ μικρές επιφάνειες , και μεγάλες.

Φρόσω Παπαδημητρίου. Καλλίτεχνις με πολλές εκθέσεις  σε  διεθνείς και ελληνικές γκαλερί και ιδρύματα .Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και διεθνή καριέρα, ανυπομονούμε να δούμε την πρωτότυπη τεχνική που χρησιμοποιεί για τις συνθέσεις της.

-Μαρία Περάκη. Σητειακή δημιουργός, που έχει πειραματιστεί με πολλά υλικά για την πολλή δύσκολη τέχνη της αγιογραφίας την οποία υπηρετεί.

Μανώλης Τσαντάκης. Ο πολύ σημαντικός φωτογράφος, συμμετέχει για δεύτερη χρονιά, και αυτό προσδίδει κύρος στη διοργάνωση. Ξεχωριστός,  βραβευμένος με πολύτιμες εκδόσεις έργων του, φέτος παρουσιάζει έναν κύκλο φωτογραφιών που έχει να  κάνει με τη γυναίκα σε μνημεία της φύσης, σε αρχαιολογικούς χώρους σε ελαιώνες κ.ά.

Δημήτρης Τηνιακός .Έρχεται με έναν νέο κύκλο φωτογραφιών, που αφορούν και τη φύση και τον άνθρωπο. Και στις δύο περιπτώσεις, το «εσώτερο» ψάχνει και αυτό αποτυπώνει. Πολύ γνωστός στο κοινό της Σητείας από προηγούμενες  δουλειές του.

Γιάννης Ψυκαράκης .Εκπαιδευτής καταδύσεων και επόπτης καταδυτικών εργασιών. Ξεκίνησε με τη ζωγραφική την ενασχόληση του με την τέχνη, όμως από το 2009 ασχολείται με τη γλυπτική, χρησιμοποιώντας υλικά της γης της Κρήτης.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα