Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΟ σταθερά μεγάλος εθελοντής αιμοδότης η Σητεία, «τίμησε» την Παγκόσμια Μέρα Αιμοδοσίας(βιντεο-φωτο)

Ο σταθερά μεγάλος εθελοντής αιμοδότης η Σητεία, «τίμησε» την Παγκόσμια Μέρα Αιμοδοσίας(βιντεο-φωτο)

 

Εμπέδωσε και σήμερα η Σητεία και οι κάτοικοι της την διάθεση για προσφορά μέσα από εθελοντική δράση, με την προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν σε συνεργασία ο Δήμος, το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και το Χαμόγελο  του Παιδιού.

Είναι η Παγκόσμια Μέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας σήμερα, και η επιλογή του Δήμου να συνεργαστεί με το Χαμόγελο , δεν είναι  τυχαία, αφού έρχεται σε μια στιγμή που αντιμετωπίζει μεγάλα  προβλήματα. Είναι μια στάση «στήριξης», για το Χαμόγελο , μέσα από  την συνεργασία με το τμήμα Ηρακλείου, για μια εθελοντική οργάνωση που προσφέρει τα μέγιστα, όπως είπε ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής. Προστασίας Γιώργος Αιλαμάκης έκανε εφικτή την συνεργασία , και από τον χώρο της Περιηγητικής Λέσχης , που παραχώρησε ευγενικά την κτιριακή  δομή,  απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στους δημότες .

Η σημερινή δράση έχει το ξεχωριστό χαρακτηριστικό μιας πλήρους και   οργανωμένης δομής υψηλών προδιαγραφών ,με σύγχρονα μηχανήματα, ράμπα για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία, ενώ στον  χώρο που κλιματίζεται, έχει προβλεφθεί ακόμα και η λειτουργία αναψυκτηρίου για το διάστημα αναμονής ή λίγο πριν την αποχώρηση του εθελοντή αιμοδότη.

Τα εύσημα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Σητείας για την μεγάλη ανταπόκριση τους σε εθελοντικές  δράσεις διαχρονικά , απέδωσε ο παθολόγος Κωνσταντίνος Δαφωνίδης, διευθυντής του Κέντρου Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, με τον Γ. Ζερβάκη να συμπληρώνει πως η συμμετοχή των κατοίκων σε όλες τις  εθελοντικές δράσεις μεγάλη, κι αυτό βοηθά τον δήμο  συνολικά.

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα