Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας : « Τι να κάνεις τους...

Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας : « Τι να κάνεις τους ανακαινισμένους θαλάμους, αν δεν έχεις γιατρούς;»

 

Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας στέκεται με σταθερό ενδιαφέρον δίπλα σε όλα τα θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Σητείας. Δουλεύοντας ασταμάτητα και αξιοποιώντας και το τελευταίο ευρώ που μας εμπιστεύονται από το υστέρημά τους οι συμπολίτες μας, έχουμε καταφέρει να αναβαθμίσουμε τις υποδομές και τις κτιριακές εγκαταστάσεις στον χώρο του Νοσοκομείου, για να είναι πιο ανθρώπινη η καθημερινότητα για ασθενείς, ιατρούς και εργαζόμενους. Για να είναι πιο αξιοπρεπές και ελκυστικό το εργασιακό περιβάλλον για το προσωπικό. Οι ανακαινισμένοι θάλαμοι και χώροι εργασίας είναι πραγματικότητα στο νοσοκομείο Σητείας.

Όμως τι να κάνεις τους ανακαινισμένους θαλάμους, αν  δεν έχεις γιατρούς;

Οι αποχωρήσεις – παραιτήσεις γιατρών που  εξελίσσονται το τρέχον διάστημα διαμορφώνουν μια αρνητική πραγματικότητα στο βαθμό που δεν αντισταθμίζονται από ισάριθμες νέες προσλήψεις.

Θα επαναλάβουμε σθεναρά την πάγια θέση μας: είναι επιτακτική η στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η πολιτεία οφείλει να εντατικοποιήσει τις διαδικασίες και να δει με προσοχή τις ανάγκες της περιοχής μας, προκειμένου να γίνουν προσλήψεις και να λειτουργούν εύρυθμα οι κλινικές και όλα τα τμήματα του νοσοκομείου Σητείας. Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους γιατρούς να έρθουν και να παραμείνουν στη Σητεία και να μπει ένα τέλος στις άγονες προκηρύξεις.

Εμείς ως σύλλογος έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις να καταθέσουμε. Προτείνουμε να γίνει άμεσα ένας δημόσιος διάλογος όπου θα τεθούν οι προτάσεις όλων (αιρετών, εργαζομένων, διοίκησης, ασθενών, φορέων) για συγκεκριμένα μέτρα στήριξης του νοσοκομείου Σητείας. Ξεκινάμε τις διαδικασίες και θα ακολουθήσει ενημέρωση. Μπορούμε να διεκδικήσουμε δυναμικά τη στελέχωση και απρόσκοπτη λειτουργία των κλινικών του νοσοκομείου μας. Γιατί πιστεύουμε ότι όταν η κοινωνία είναι ενωμένη, η πολιτεία ακολουθεί.

Εκ μέρους του Δ.Σ του ΣΦΝΣ

Ο Πρόεδρος

Μανώλης Παπανικολάου

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα