Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΟ υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Δανέλλης από τη Σητεία: Να αρθούν οι καθυστερήσεις...

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Δανέλλης από τη Σητεία: Να αρθούν οι καθυστερήσεις και η απομόνωση με συνεκτικό σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη(βιντεο)

Για το δικό του σχέδιο για την Περιφέρεια Κρήτης με την επιλογή της βιώσιμης ανάπτυξης, μίλησε από τη Σητεία που επισκέφτηκε σήμερα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κρήτη Μας Αλλιώς» Σπύρος Δανέλλης.

Ξεκινώντας από τη Σητεία, μίλησε για απομόνωση και καθυστερήσεις που πρέπει να αρθούν. Καθυστερήσεις, που απέδωσε στο σημερινό μοντέλο που ακολουθεί η Περιφέρεια ,που χαρακτήρισε τυχαίο,  χωρίς ιεράρχηση στόχων, παρεμβάσεων, έργων και  πολιτικών.

Η Σητεία, σημείωσε, έχει πλεονεκτήματα (έδωσε έμφαση στο ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν και παρόν της) και φέρνει μια ιδιαίτερη προίκα στην Κρήτη ως ενιαία περιφέρεια., αλλά ζει μες στην απομόνωση της, «και επειδή μιλάμε για την περιφέρεια στην περιφερειακή αρχή, η οποία έχει τη βασική αρμοδιότητα του σχεδιασμού και της υλοποίησης της περιφερειακής ανάπτυξης, οι καθυστερήσεις αυτές θα πρέπει πολύ γρήγορα να αρθούν όσο γίνεται και όσο περνάει από το χέρι της περιφέρειας».

Ο Σπύρος Δανέλλης, που επισκέφθηκε τη Σητεία συνοδευόμενους από υποψήφιους του συνδυασμού του, ανάφερε τον βασικότερο, όπως τον χαρακτήρισε , λόγο απομόνωσης, δηλαδή, το οδικό δίκτυο.

«Η Κρήτη μας αλλιώς», είναι μια νέα παράταξη, είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, έχει όμως επεξεργασμένες προτάσεις, συγκρότηση, αντιλήψεις.

Και επιλέγει το πέρασμα σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο δεν θα βασίζεται στο τυχαίο, αλλά θα είναι εξαιρετικά σχεδιασμένο.

Όπως είπε,  «έχουμε την αντίληψη ότι η Κρήτη πρέπει να αντιμετωπιστεί επιτέλους ως μια ενιαία περιφέρεια και όχι το άθροισμα των τεσσάρων».

« Η ανάπτυξη πρέπει να βασίζεται σε ένα συνεκτικό σχέδιο που θα αντιμετωπίζει την Κρήτη ως μια ενιαία περιφέρεια», τόνισε.

Ο Σπύρος Δανέλλης άσκησε κριτική στο  μοντέλο οικονομικής μεγέθυνσης, όπου «το μόνο ενδιαφέρον που υπήρξε και υπάρχει είναι πως οι οικονομικοί δείκτες θα φαίνονται να μεγεθύνονται με την απορροφητικότητα κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή τους εθνικούς πόρους από επενδύσεις οι οποίες και επιχειρούνται στο νησί κυρίως στους τρεις βασικούς άξονες,  δηλαδή τουρισμός, πρωτογενής παραγωγή, διατροφικά προϊόντα και τα τελευταία χρόνια ενεργειακή οικονομία.

«Να περάσουμε από αυτό το μοντέλο που δεν οδηγεί πουθενά παρά μονάχα στην υποβάθμιση σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, οικονομικής, περιβαλλοντικής και  κοινωνικής», είπε.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, μίλησε ακόμα για δημιουργία δικτύου παρεμβάσεων και διασύνδεσης όλων των δραστηριοτήτων μεταξύ τους, αλλά «με στοχευμένες πολιτικές τους έχουν τοπικό χαρακτήρα. Έτσι μόνο θα αρθούν οι πολύ μεγάλες ανισότητες»

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα