Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠέθανε ο Χρήστος Σαρτζετάκης

Πέθανε ο Χρήστος Σαρτζετάκης

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Σαρτζετάκης. Ο θάνατος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας του ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης, 3 Φεβρουαρίου.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης κέρδισε την καταξίωση όταν δίκασε την υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη. Προτάθηκε για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Ανδρέα Παπανδρέου και ανέλαβε στις 29 Μαρτίου του 1985. Έμεινε στο ύπατο αξίωμα έως τον Μάρτιο του 1990.

Τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο Λαϊκό νοσοκομείο. Εκεί άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου. Στις αρχές Δεκεμβρίου είχε διασωληνωθεί λόγω πνευμονίας.

Δεν ήταν μόνο ο παραδειγματικός τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση Λαμπράκη, μην υποκύπτοντας στις αφόρητες πιέσεις από την κυβέρνηση Καραμανλή και την τότε ηγεσία της Δικαιοσύνης και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και η στάση του, Πρόεδρος της Δημοκρατίας πια, την περίοδο 1989-1900, άσκησε τα καθήκοντά του με προσήλωση στο Σύνταγμα σε μια ταραχώδη πολιτικά περίοδο για τη χώρα, όταν οι εκλογικές αναμετρήσεις δεν έδωσαν απόλυτη πλειοψηφία σε κανένα κόμμα.

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα