Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠαγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών – Τα «Παιχνίδια του Κόσμου» στην κεντρική...

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών – Τα «Παιχνίδια του Κόσμου» στην κεντρική πλατεία Σητείας

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών – Τα «Παιχνίδια του Κόσμου» στην κεντρική πλατεία Σητείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας διοργανώνει παράσταση με τα «Παιχνίδια του Κόσμου» στην κεντρική πλατεία της Σητείας, την Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 18:00. Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το 2ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας και το Δημοτικό Σχολείο Μακρύ Γιαλού.

Τα ξύλινα παραδοσιακά παιχνίδια, προερχόμενα από διάφορους πολιτισμούς του κόσμου και κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, είναι μια καλή αφορμή να συναντηθούμε, να αλληλεπιδράσουμε και να παίξουμε παρέα. Πέρα από τα παιχνίδια της παιχνιδοθήκης του προγράμματος, στον χώρο θα βρίσκονται παιχνίδια που κατασκεύασαν συλλογικά μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς των σχολείων, στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης που πραγματοποιήθηκαν κατά την σχολική χρονιά 2021-2022.

Θεωρώντας ότι μια Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών οφείλει να θέτει ένα πεδίο αναστοχασμού και ελπίδας γύρω από το ζήτημα της εξάρτησης, στόχος της δράσης αυτής είναι η ανάδειξη των αξιών της πρόληψης, όπως είναι η ενεργή συμμετοχή, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η συλλογική δράση, η δημιουργία σχέσεων και η δημιουργική ενασχόληση με δραστηριότητες.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σητείας «Κορνάρεια 2022».

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα