Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠαντελής Πετυχάκης Επίτιμος πρόεδρος Περιηγητικής Λέσχης Σητείας: Διευκρίνιση περιουσιακών στοιχείων

Παντελής Πετυχάκης Επίτιμος πρόεδρος Περιηγητικής Λέσχης Σητείας: Διευκρίνιση περιουσιακών στοιχείων

Παντελής Πετυχάκης                                                                                                                 Σητεία  29/03/2023

Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος                                                                                      

Επίτιμος πρόεδρος Περιηγητικής Λέσχης Σητείας

Ανθέων  14, Σητεία, τηλ.: 6978335298

 

Προς:  το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας δια της προέδρου του κ. Μαρίας Γιαννακάκη

Κοιν/ση: Α. Αερολιμένα Σητείας Β. Δ.Σ. Περιηγητικής Λέσχης

Θέμα: Διευκρίνιση περιουσιακών στοιχείων

 

Με επιστολή μας σας είχαμε ζητήσει να ερευνήσετε και να μας ενημερώσετε τί απέγιναν τα οικόπεδα των 42,750μ2 που είχαμε εξασφαλίσει με δωρεές συμπολιτών μας για την κατασκευή του αεροδρομίου, τα οποία τα δώρησε η Λέσχη μας στον Δήμο.

Προφορικά μας ενημερώσατε ότι το αρμόδιο τμήμα του Δήμου σας παρουσίασε μια κούτα με χάρτες, καταστάσεις και έγγραφα τα οποία όπως μας είπατε έπρεπε να τα ερευνήσει τοπογράφος για να βγάλει άκρη.

Επειδή μέλη της Λέσχης που είχαν συμβάλλει αποφασιστικά στην εξασφάλιση των οικοπέδων και την θετική αξιοποίησή τους, μας μεταφέρουν ερωτήματα πολιτών για την τύχη των οικοπέδων. Σας  ζητούμε να φροντίσετε να δοθεί άμεσα μια υπεύθυνη απάντηση.

Πρότασή μας είναι να φέρετε το θέμα στο Δ.Σ. και να ζητήσετε από τον κ. Κουρουπάκη να σας δώσει την απάντηση δημόσια.

Ασφαλής πληροφορία μας λέει ότι ο κ. Κουρουπάκης ομολόγησε ότι κατα τις απαλλοτριώσεις που έκανε ο Δήμος με χρήματα της Υ.Π.Α. πουλήθηκαν και τα παραπάνω οικόπεδα. Εάν αυτό το δεχθεί να σας δηλώσει πού πήγαν τα λεφτά;

Ο κ. Πατεράκης να ερωτηθεί εάν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό και αν σαν περιουσία του Δήμου την δήλωσε στο κτηματολόγιο. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι όλη η έκταση δηλώθηκε στο όνομα του Δήμου. Με ποιά δικαιολογητικά ιδιοκτησίας;

Η δική μας πρόταση είναι ο Δήμος να ζητήσει από την αρμόδια Διεύθυνση της Υ.Π.Α. τα παρακάτω, με κοινοποίηση στον Αερολιμένα Σητείας.

  1. Πόση είναι η έκταση την οποία καταλαμβάνει η χαρτογραφημένη έκταση του αεροδρομίου.
  2. Πόση είναι η έκταση η οπία εξασφαλίσθηκε με τις απαλλοτριώσεις που έγιναν κατ’ εντολή και με χρηματοδότηση της Υ.Π.Α.

 

Εάν οι δύο αριθμοί παρουσιάζουν την διαφορά των 42,750μ2 τότε η διαφορά της έκτασης αυτής είναι η δωρεά της Λέσχης. Εάν δεν υπάρχει διαφορά, τότε κατά την απαλλοτρίωση πληρώθηκαν όλα τα στρέμματα της έκτασης, δηλαδή και η περιουσία του Δήμου και θα πρέπει ο κ. Κουρουπάκης να λογοδοτήσει ποιός πήρε τα χρήματα.

Εάν βεβαιωθεί το παραπάνω ζητούμε ο Δήμος να κινήσει τον καταλογισμό των ευθυνών.

Οι δωρητές μας δήλωσαν ότι δεν εισέπραξαν για την έκταση που μας δώρησαν.

Για ενημέρωση σας υποβάλλουμε με αντίγραφα συμβολάιων των δωριτών συμπολιτών μας προς την Περιηγητική. Όπως αναφέρεται, το οικόπεδο των αδελφών Νικητάκη έχει πλάτος 50 μέτρα και μήκος 600. Τα οικόπεδα των αδελφών Κολυδάκη 6 στρέμματα και το οικόπεδο της Αικατερίνης Ανδρουλιδάκη πλάτους 50 και μήκος 135 μέτρα – 6,750μ2, μας εξασφάλισαν το μήκος των 850μ. του πρώτου διαδρόμου σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλεπιπέδου.

 

Τα παραπάνω βρίσκονται στο μέσον περίπου του σημερινού διαδρόμου από – προσγειώσεων. Οι ιδιοκτήτες είχαν συνεχόμενο οικόπεδο το οποίο απαλλοτριώθηκε.

Στη διάθεσή σας για όποια συμπληρωματική πληροφορία.

 

Συνημμένα: Αντίγραφα συμβολαίων 3

Παντελής Πετυχάκης

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα