Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠαρέμβασή κ.Πλακιωτάκη σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Μανώλη Συντυχάκη...

Παρέμβασή κ.Πλακιωτάκη σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Μανώλη Συντυχάκη προς τον Υπουργό Υγείας για το Νοσοκομείο της Σητείας:

Παρέμβασή μου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Μανώλη Συντυχάκη προς τον Υπουργό Υγείας για το Νοσοκομείο της Σητείας:
«Κύριε υπουργέ επιτρέψτε μου μία μικρή παρέμβαση γιατί αφορά ένα ζήτημα της πόλεως μου της Σητείας.
Πρώτον, τα τελευταία χρόνια το νοσοκομείο της Σητείας ενισχύθηκε με 16 γιατρούς, 10 μόνιμο προσωπικό και 6 άτομα επικουρικό προσωπικό, συν 62 άτομα μόνιμο νοσηλευτικό, λοιπό και επικουρικό προσωπικό αυτά ως προς τα νούμερα, διότι πάντοτε όταν μιλάμε σε αυτή την αίθουσα πρέπει να μιλάμε με στοιχεία.
Δεύτερον, σίγουρα υπάρχουν πρόσκαιρα προβλήματα για διάφορους λόγους. Στην τελευταία συνάντησή λοιπόν που έγινε στο Υπουργείο υγείας ο υπουργός δεσμεύτηκε για την προκήρυξη τριών μόνιμων θέσεων διευθυντών, μαιευτικής, παθολογίας και αναισθησιολογίας.
Τρίτο δεδομένο που νομίζω ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, θα πρέπει να βρούμε ένα μίγμα μέτρων και κινήτρων ειδικά για τα νοσοκομεία τα άγονα.
Το μήνυμα που πρέπει να βγει από τη σημερινή συζήτηση είναι ότι προφανώς δεν πρόκειται να κλείσει το νοσοκομείο Σητείας. Αυτό είναι μόνο για δημιουργία εντυπώσεων. Έχουμε μία εξαιρετική διοικήτρια που έχει κάνει σημαντικό έργο και αυτά πρέπει να λέγονται. Όμως έχουμε δουλειά να κάνουμε ακόμα, οι δεσμεύσεις του Υπουργού και της κυβέρνησης υπήρξαν σαφείς».
RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα