Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠαρουσίαση Βιβλίου του κ. Μιαουδάκη

Παρουσίαση Βιβλίου του κ. Μιαουδάκη

Παρουσίαση Βιβλίου του κ. Μιαουδάκη

 

Η Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ σας καλεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 18:30 στο Πολύκεντρο Δήμου Σητείας, (Κονδυλάκη 16) στην παρουσίαση του βιβλίου που εξέδωσε πρόσφατα με τον τίτλο «ΛΟΓΑΔΕΡΑ» του Μανόλη Μιαουδάκη.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Δρακωνάκης-Φιλόλογος και ο Γιάννης Μπουρμπουράκης-Φιλόλογος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν η Μαρία Αχλαδιανάκη και η Στέλλα Φωτεινάκη. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Κατερίνα Γουλιέλμου.
Ο συγγραφέας ανακαλεί στη μνήμη του και μας γνωρίζει βιώματα της παιδικής και νεανικής του ηλικίας με εύθυμο -ρεαλιστικό τρόπο και στοχαστική διάθεση. Πρόσωπα, γεγονότα, στιγμές, φωτεινά μονοπάτια στον κόσμο του χθες, ζωηρές γραμμές στην ταυτότητα του απλού Στειακού και όχι μόνο, τον αιώνα που πέρασε.
Ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΜΙΑΟΥΔΑΚΗΣ γεννήθηκε στο Σκορδίλο Σητείας. Εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός στη Σητεία, όπου διατηρούσε γραφείο μελετών. Ως αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και αντιδήμαρχος Σητείας ασχολήθηκε με τα πολιτιστικά θέματα του Δήμου.
Από το 1992 έγραψε και παρουσίασε 12 θεατρικές επιθεωρήσεις σε έμμετρο κυρίως λόγο, τα «Στειακά δρώμενα», που προβάλλουν και σατιρίζουν την καθημερινότητα της Στειακής κοινωνίας του χθες και του σήμερα.
Διηγήματα, άρθρα και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, ανθολογίες και εφημερίδες και πολλά έχουν βραβευτεί σε παγκρήτιους διαγωνισμούς.
Ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση σε εκπομπές λαογραφικού περιεχομένου. Το θεατρικό του έργο περιλαμβάνει και μια κωμωδία-ηθογραφία «Γαμπρός του χαεργιού»
Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία:
«Παντέρμη διχαλόβεργα», Διηγήματα.
«Φύλλα και φτερά», Ποιητική συλλογή.
«Της νιότης τα καμώματα», Διηγήματα
«Σαν παραμύθι», πολύστιχο ποίημα βραβευμένο με το πρώτο βραβείο «Κωστή Φραγκούλη» από τον Σύλλογο Κρητών Στιχουργών.
Η παρουσία σας τιμά τη Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ, τον συγγραφέα και τους ομιλητές.

 

Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα