Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠατεράκης Θεόδωρος Δημοτικός σύμβουλος: ΔΥΣΤΥΧΏΣ  ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΜΑΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΝ.

Πατεράκης Θεόδωρος Δημοτικός σύμβουλος: ΔΥΣΤΥΧΏΣ  ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΜΑΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΝ.

ΔΥΣΤΥΧΏΣ  ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΜΑΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΝ.

 

Πριν 2 χρόνια είχαμε κρούσει τον “κώδωνα του κινδύνου ” για την πορεία υλοποίησης του έργου που αφορά την κατασκευή “Υποδομών πλανηταρίου- άστεροσχολείου Σητείας ” στην Συκιά.

Το   έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα INTERENG ΕΛΛΆΔΑ -ΚΥΠΡΟΣ  2014 -2020 κατά τη διάρκεια της δικιάς μας δημοτικής περιόδου .

Μετά από πολλές περιπέτειες (στις οποίες υπεύθυνος ήταν πρώην συνεργάτης του δημάρχου), ξεπεράσαμε τις πολλές δυσκολίες μετά από συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση( απαλλαγή από τοπικό ρυμοτομικό)  από τη Βουλή των Ελλήνων και παραδώσαμε στη νέα δημοτική  του κ. Ζερβάκη  ένα έτοιμο έργο ,το οποίο θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στο δήμο και θα τον κάνει ανταγωνιστικό σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Δυστυχώς η νέα δημοτική αρχή, αν και τα βρήκε όλα έτοιμα ,δεν  θα ολοκληρώσει το έργο μέχρι 31/12 /23 ,όπως οφείλει, με βάση τους όρους του προγράμματος , όπως παραδέχτηκε ο δήμαρχος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Δυστυχώς, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο δήμος να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου ,  από δικούς του πόρους το έργο, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε περίπου 900.000 ευρώ.

Δηλαδή στην ουσία χάνουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους ,τους οποίους είχαμε εμείς εξασφαλίσει και συγχρόνως στερείται ο δήμος το τεράστιο ποσό των 900.000 ευρώ , το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σε άλλα έργα.

Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση….

 

Πατεράκης Θεόδωρος

Δημοτικός σύμβουλος

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα