Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠατεράκης Θεόδωρος Πρώην Δήμαρχος Σητείας και πρώην πρόεδρος ΟΑΣ. : ΔΗΜΟΣΙΑ...

Πατεράκης Θεόδωρος Πρώην Δήμαρχος Σητείας και πρώην πρόεδρος ΟΑΣ. : ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΟΑΣ.

ΠΡΟΣ.1. Δήμαρχο      Σητείας  κ. Ζερβάκη Γεώργιο.

  1. Μέλη του ΔΣ   του ΟΑΣ.

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΟΑΣ.

 

Κύριε Δήμαρχε.

Όπως ίσως θα γνωρίζετε με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο έχει  δοθεί παράταση για την  ίδρυση  Αναπτυξιακών Οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης μέχρι 30-6-2024.

Όπως επίσης γνωρίζετε ,υπάρχει δυνατότητα μετατροπής των ανωνύμων αναπτυξιακών εταιρειών των Δήμων σε αναπτυξιακούς οργανισμούς αρκεί η μετοχική σύνθεση των ανωνύμων εταιρειών  των Δήμων να υπακούει στον συγκεκριμένο νόμο.

Τέτοιο ρόλο, όπως έχουμε ξανά αναφέρει, μπορεί να παίξει ο ΟΑΣ, αρκεί να αποκτήσει την κατάλληλη μετοχική σύνθεση.

Τα οφέλη από την ίδρυση ενός αναπτυξιακού οργανισμού είναι πολλαπλά από τη στιγμή που δίνεται η δυνατότητα στον αναπτυξιακό οργανισμό να προσλάβει προσωπικό και να εκτελεί να μελετά και να επιβλέπει έργα των Δήμων που συμμετέχουν στην αναπτυξιακό οργανισμό .

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιεί χρηματοδοτικά εργαλεία (εθνικούς δηλαδή η ευρωπαϊκούς πόρους) και να υλοποιεί αναπτυξιακές δραστηριότητες προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Έτσι δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και επιπλέον  ξεπερνιέται το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου.

Η  ψήφιση της σχετικής τροπολογίας νομίζω ότι επιβάλλει να επαναξιολογήσετε τη στάση σας Δήμαρχε και να προχωρήσετε στην μετατροπή του ΟΑΣ σε αναπτυξιακό οργανισμό.

Χρόνος υπάρχει αρκεί να γίνουν γρήγορα τα κατάλληλα βήματα…

 

Πατεράκης Θεόδωρος

Πρώην Δήμαρχος Σητείας και πρώην πρόεδρος ΟΑΣ.

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα