Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠεριβαλλοντική ευαισθητοποίηση για το Γεωπάρκο  με την χρήση app(βιντεο-φωτο)

Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για το Γεωπάρκο  με την χρήση app(βιντεο-φωτο)

 

«Iris green witness», είναι το όνομα της νέας εφαρμογής που προσφέρεται ως μια νέα καινοτόμο προσέγγιση για το περιβάλλον και την ευαισθητοποίηση για αυτό, μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.

Το σκεπτικό είναι πως  η τέχνη αφυπνίζει, ευαισθητοποιεί και πρωτοπορεί, κι αυτό το σημαντικό εργαλείο, ίσως το πιο σημαντικό που διαθέτουμε, εργαλοποιεί η περιβαλλοντική οργάνωση Green Project και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, που σε  συνεργασία με τον Δήμο Σητείας και το Γεωπάρκο της Σητείας παρουσιάστηκε χτες , στον χώρο του δημοτικού καταστήματος.

Οχτώ καλλιτέχνες συμμετέχουν και είναι οι Σάκης Αγοραστός, Νικόλας Ζαχαρόπουλος, Ντιάνα Ζερβάκη, Γιώργος Καλδίρης, Λεοντίνη Λυμπρίτη, Μανόλης Πρινιανάκης, Γιάννης Τζώρτζης και Παναγιώτα Τσιοφύλα. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Γιάννης Τζώρτζης.

Τα τρία Γεωπάρκα της Κρήτης, της Σητείας,  του Ψηλορείτη, της Σαμαριάς, συνομιλούν μεταξύ τους  και μέσα από την καλλιτεχνική αποτύπωση του κάθε δημιουργού αποκτούν την φωνή που αγωνία και ζητά φροντίδα και προστασία.

 

Γεωπάρκο όλος ο Δήμος Σητείας

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Κωστής Λυμπερίου, η επικεφαλής του Γραφείου του Δήμου Μαρία Γιαννακάκη που παραβρέθηκε εκ μέρους του Δημάρχου υποδέχτηκαν τους καλεσμένους και αναφέρθηκαν στο καινοτόμο project.

Μήνυμα του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, τον οποίο ευχαρίστησε για την στήριξη του ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ   ανέγνωσε ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου  του Σπυρίδων Λυμπερίου.

Η Ειρήνη Καζαμία μετέφερε τις σκέψεις και απόψεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου Μανώλη Θραψανιώτη. 

Ο Συντονιστής του Γεωπάρκου Σητείας. Βαγγέλης Περάκης, μίλησε για συντονισμένη προβολή των τριών Γεωπάρκων της UNESCO ,μέσα από την τέχνη της  φωτογραφίας και  αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπαθεία που έχει γίνει και τα αποτελέσματα τα περιμένουμε μέσα στο καλοκαίρι, ώστε  το Γεωπάρκο να επεκταθεί και να περιλαμβάνει όλο τον δήμο Σητείας.  Προσπάθεια που στηρίζουν  Δήμος και φορείς, αλλά χρειάζεται και την εγρήγορση των δημοτών, όπως είπε ο κ.Περάκης , για  να  πετύχει.

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα