Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠροσκυνητής με τις μουσικές του ο Σταύρος Ξαρχάκος στην Μόνη Τοπλού, σε...

Προσκυνητής με τις μουσικές του ο Σταύρος Ξαρχάκος στην Μόνη Τοπλού, σε μια θριαμβική συναυλία

 

Βαρυσήμαντος «προσκυνητής» στη Μόνη Τοπλού χτες, ο Σταύρος Ξαρχάκος με τις εμβληματικές του μουσικές και τα τραγούδια του που φέρουν την υπογραφή Ελλάδα και σε όλα αυτά τα πολύτιμα χρόνια της δημιουργίας του έχουν μιλήσει και έχουν εκφράσει ψυχές και σώματα , πίκρες και χαρές, βαθύ αίσθημα με σφραγίδες ανθρωπιάς , χάρισε  με τους  μουσικούς του και την εγνωσμένη ξεχωριστής εκφραστικής ποιότητας Ηρώ Σαία στην ερμηνεία, μια βραδιά πολύτιμη ,σε όλους όσους έσπευσαν, και ήταν πολλοί, στον χώρο.  Η πρόβλεψη  για εφτακόσια άτομα, φυσικά  ξεπεράστηκε και οι πάνω των χιλίων ακροατές και θαυμαστές του έργου του σημαντικού συνθέτη, έζησαν την μουσική κατάνυξη της νύχτας.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του  Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην πρώτη της εμφάνιση στην περιοχή, έδωσε τον δικό της τόνο, αποτείνοντας ένα μουσικό χαιρετισμό στον κορυφαίο μουσικό.

Το σημαντικό, εκτός από την ίδια την βραδιά, είναι πως στις δηλώσεις τους , όλοι, δηλαδή, ο Υπουργός  Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γ. Ανδρουλάκης, ο Δήμαρχος Σητείας Γ. Ζερβάκης και ο Διευθυντής Υπηρεσίας Μουσικής Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιπλοίαρχος Λ.Σ Γεώργιος Βρεττός( η περιφέρεια σε συνεργασία με τον δήμο  οργάνωσαν την συναυλία), δεσμεύτηκαν πως αυτό είναι  αρχή, και επιθυμία όλων είναι  να καθιερωθεί  ένας ετήσιος  θεσμός πλέον, αυτού του καλλιτεχνικού ύψους σε αυτόν τον τόπο  της υψηλής θρησκευτικής κατάνυξης, την Μονή Τοπλού.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα