Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠρωτιά στη ρομποτική έφεραν στη Σητεία το ΚΔΑΠ - Βαν της Δράσης...

Πρωτιά στη ρομποτική έφεραν στη Σητεία το ΚΔΑΠ – Βαν της Δράσης με τη Ζωή και την Έλενα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

 

Πρώτη θέση κατέκτησε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Σητείας-ομάδα δράσης, σε  κατηγορία, σε διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τις μαθήτριες της Τετάρτης δημοτικού Ζωή Στεργίου και Έλενα Πηδηχτάκη να καταφέρνουν, με την καθοδήγηση και τη διδαχή του εκπαιδευτικού και προγραμματιστή του Κέντρου, Κωσταντίνο Βουτυράκη, να φέρουν σε πέρας με επιτυχία την ειδική δοκιμασία ρομποτικής την οποία επέδειξαν. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Είναι ακόμα μια σημαντική διάκριση, που κινδυνεύει όμως να μείνει χωρίς συνέχεια, με τη συμμετοχή του ΚΔΑΠ και των παιδιών που διακρίθηκαν  στην παγκόσμια διοργάνωση , στις ΗΠΑ ,να έχει εξασφαλιστεί τυπικά, μετά τη διάκριση τους, πρακτικά όμως, χρειάζεται  στήριξη είτε από το δήμο, είτε από άλλους φορείς ή χορηγούς για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, για αυτό και απευθύνθηκε σε αυτούς ο κ. Βουτυράκης, σημειώνοντας  πως θα  γίνει η προσπάθεια  και με ορίζοντα το 2025.

Η Νάνσυ Καραϊνδρου  εκ μέρους το ΚΔΑΠ  και η Ελένη Γιακουμάκη, έδωσαν το λόγο στις δύο μαθήτριες, τη Ζωή Στεργίου μια την Έλενα Πηδηχτάκη που κατάφεραν να φέρουν τη διάκριση για το ΚΔΑΠ, και τη Σητεία , που μετέφεραν τη χαρά , την προσπάθεια την αγωνία στην πορεία προς τη διάκριση, όπως μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο:

 

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα