Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΝίκος Καραμανωλάκης για το Νοσοκομείο: «Πανδημοτική κινητοποίηση και εγρήγορση για την ανατροπή...

Νίκος Καραμανωλάκης για το Νοσοκομείο: «Πανδημοτική κινητοποίηση και εγρήγορση για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών και  αποφάσεων»(ηχητικό)

 

 

Στην χειρότερη κατάσταση από ποτέ, που βρίσκεται το νοσοκομείο, όπως πανθομολογείται πλέον, «δεν υπάρχει άλλη λύση:  Πρέπει οι άνθρωποι, όλοι μας  να πάρουμε  την τύχη στα χέρια μας ,να βγούμε στους δρόμους, να γίνει μια μεγάλη δυναμική πανδημοτική κινητοποίηση».

Μιλά ο Νίκος Καραμανωλάκης, που πέρα από δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης, είναι εκείνος που εισηγήθηκε τη σύσταση της Επιτροπής Υγείας στο Δήμο, της οποίας υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος.

Όλα αυτά , μαζί το ενδιαφέρον του για τον τομέα της υγείας το γεγονός της επαγγελματικής γειτνίασης με το Γ.Ν.Σ που συνεπάγεται την άμεση γνώση μέσα από την επαφή με το προσωπικό, έχουν πρακτική αποτύπωση τώρα, στο οριακό σημείο, το πιο κρίσιμο.

«Δεν θέλω να κινδυνολογώ» μας λέει, αλλά « η κατάσταση είναι περισσότερο τραγική απ όσο μπορούν να φανταστούν  οι πολίτες. Και είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι δεν πρέπει να έχουν  αντιληφθεί τι συμβαίνει, ίσως  επειδή είναι καλά στην υγεία τους και μακάρι να μην το αντιληφθούν , όπως αυτοί οι οποίοι αυτή τη στιγμή χρειάζονται τις παροχές υγείας του νοσοκομείου και βρίσκουν την πόρτα κλειστή».

Σύσταση Επιτροπής και σχεδιασμός πανδημοτικών δράσεων

 Μπορείτε να ακούσετε την  αναλυτική περιγραφή που κάνει για  την κατάσταση του Νοσοκομείου ο Νίκος Καραμανωλάκης.

Ας  δούμε  ποια είναι ακριβώς η πρωτοβουλία που πήρε:

«‘Έχουμε ήδη συγκροτήσει μια ομάδα έξι ατόμων, και άμεσα θα κοινοποιήσουμε, θα δημοσιοποιήσουμε τις δράσεις οι οποίες δράσεις είναι προφανώς δυναμικές .Απευθυνόμαστε  σε όλη τη πόλη και δηλαδή σε όλες τις δράσεις. Το λέω αυτό χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα οι  διαβουλεύσεις που χρειάζονται».

Τον ρωτάω για τη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη που θα επιδιώξει αντιπροσωπεία με συμμετοχή του Δημάρχου και την επίδοση ψηφίσματος:

«Ο δήμαρχος, σωστά, θα πάει να χτυπήσει την πόρτα του υπουργείου. Όμως δεν φτάνει αυτό. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι ειλημμένη. Υπάρχουν ντοκουμέντα εδώ και 4 χρόνια που το αποδεικνύουν αυτό, που τεκμηριώνουν ότι η κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις. Αυτό πρέπει να ανατρέψουν. Αυτό πρέπει να αλλάξουν και αυτό δεν γίνεται μόνο με θεσμικές επαφές. Πρέπει οι άνθρωποι να βγουν στους δρόμους. Πρέπει να γίνει μια πανδημοτική κινητοποίηση. Πρέπει οι άνθρωποι να είναι σε εγρήγορση. Να περιμένουν το σύνθημα  και πραγματικά να γίνει μια μεγάλη κινητοποίηση, γιατί αυτό είναι που μπορεί να ανατρέψει την οποιαδήποτε φιλοσοφία. Αυτό φοβούνται ειδικά τώρα προεκλογικά.». Και συνεχίζει: «Δεν είναι λύση αυτού του είδους. Οι επαφές συνήθως λειτουργούν πυροσβεστικά, δηλαδή θα δώσει η κυρία υπουργός κάποιες υποσχέσεις. Θα πει ότι το πρόβλημα εντάσσεται σε μία γενικότερη κατάσταση και ότι θα φροντίσουμε άμεσα να  προκηρύξουμε τις θέσεις. Μα, θέσεις   προκηρύσσονται σε όλα τα χρονικά διαστήματα. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι να δοθούν κίνητρα. Γιατί είμαστε μια περιοχή άγονη και προβληματική με ΦΕΚ.»

Το ΕΣΥ στο στόχαστρο της κυβέρνησης

Ο κ Καραμανωλάκης, μιλά μια γενικότερη υποβάθμιση , που εντάσσεται στην. κατάρρευση του ΕΣΥ, το οποίο , όπως μας λέει, «ήδη κλείνει 40 χρόνια και ως εκ τούτου έχει πια ενηλικιωθεί, θα έχει αρχίσει να γερνά και έχει τα προβλήματά του, αλλά είναι στο στόχαστρο της  κυβέρνησης, των κυβερνήσεων αν θέλετε. Υπάρχει μια στενευμένη πολιτική  υποβάθμισης του .

Σε μας εδώ, υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, Κρίνεται η  βιωσιμότητα του νοσοκομείου μας και είμαστε σε άγονη και προβληματική περιοχή. Έτσι έχουμε απομακρυσμένα χωριά. Εξυπηρετούμε  όμως και τα κοντινά μας νησιά.

Δεν  υπάρχουν τα ανάλογα κίνητρα για να έρθει ένας παιδίατρος, ένας παθολόγος σε αυτή την απομακρυσμένη περιοχή».

Νίκος Κοζυράκης :Στηρίζω την πρωτοβουλία  του Νίκου Καραμανωλάκη

 Τον διαπαραταξιακό χαρακτήρα αυτής της κίνησης, επικυρώνει με τη σύμφωνη γνώμη του αλλά και την υπογραφή του, ένας σημαντικός άνθρωπος της πόλης, με μεγάλη εμπειρία και στην αυτοδιοίκηση. Ο Νίκος Κοζυράκης, έκανε παρέμβαση  στην εκπομπή, για να πει πως :

«Πριν από τρεις  μέρες πήρα ένα τηλεφώνημα από τον Νίκο, με τον  οποίο είχαμε καθ όλη τη διάρκεια της  θητείας μας στο δήμου και συγκρούσεις και συμπορεύσεις Έβλεπα   την αγωνία του για κάποια πράγματα που αφορούν τον τόπο.  Όπως το νοσοκομείο.

Ο Νίκες Κοζυράκης, μιλά με προβληματισμό για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για συνάντηση με την Ειρήνη Αγαπηδάκη. Λέει πως, « τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, το  ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο, το τιμούμε όλοι, τον σεβόμαστε όλοι. Αλλά έχουμε μία άλλη προσέγγιση με τον Νίκο.

Εγώ τουλάχιστον, θεωρώ  ότι ή απόφαση απλώς και μόνο της επαφής με την πολιτική ηγεσία με την Υφυπουργό Υγείας δεν θα βοηθήσει όσο θέλουμε και όχι σίγουρα άμεσα. Το νοσοκομείο ξεψυχάει αυτή τη στιγμή, και εμείς,  έχουμε δει το ίδιο έργο πολλές φορές. Δηλαδή να μας υπόσχονται, «ναι, εντάξει, όλα θα γίνουν», τελικά να μη γίνεται τίποτα.

Συμφωνώ και εγώ μαζί του, για αυτό άλλωστε έβαλα και την υπογραφή. Ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι . Πρέπει να παρθούν από την τοπική κοινωνία αποφάσεις και πρωτοβουλίες».

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα