Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠρωτοβουλίες κατά της απόφασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος για το αιολικό της ΤΕΡΝΑ...

Πρωτοβουλίες κατά της απόφασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος για το αιολικό της ΤΕΡΝΑ από το δημοτικό συμβούλιο

 

 

 

Πάλι από την αρχή για  το αιολικό πάρκο στα πλαίσια του υβριδικού Αμαρίου της ΤΕΡΝΑ μετά τη θετική γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία  της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ,με τον Γιώργο Ζερβάκη, να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στο ΣτΕ.

Η  στάση της Επιτροπής επικρίθηκε από όλους, ενώ ο δήμαρχος προανήγγειλε πρωτοβουλίες, όπως τη σύνταξη κειμένου που θα απευθυνθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στο οποίο « θα ενσωματώνονται διαχρονικά τα ψηφίσματα που έχουν βγει από το δημοτικό συμβούλιο και από την κοινωνία σχετικά με τις αντιρρήσεις μας», όπως είπε ο Γ. Ζερβάκης.

Σε περίπτωση όμως που το υπουργείο εμμένει στην θέση του, ο δήμαρχος πρότεινε να γίνει  συζήτηση στο συμβούλιο για «μια νέα ένσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τουλάχιστον από το Δήμο και αν υπάρχει θέληση από την Επιτροπή Αγώνα και από άλλους κοινωνικούς  χώρους και φορείς».

Να σημειωθεί πως καταψήφισε τη μελέτη  για το έργο της ΤΕΡΝΑ στην επιτροπή ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλέκος Μαρινάκης. Αρνητικά στάθηκε και ο εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ 25.

Τη συνεδρίαση απασχόλησε για πολύ χρόνο το ζήτημα της εισαγγελικής παρέμβασης για σειρά παραβιάσεων, παρατυπιών, ελλείψεων και αυθαιρεσιών στο γνωστό κλίμα αντιπαραθέσεων και διαφωνιών.

Προέκυψε όμως είδηση και την έδωσε ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης. Όπως είπε, υπήρξε μία διαφορετική ερμηνεία  από τον προϊστάμενο της πολεοδομίας  της νομοθεσίας για την επιβολή προστίμων, και «ήρθε λοιπόν μία ορθή επανάληψη σε όλα τα κτίρια στα οποία είχε βάλει πρόστιμα». Τα πρόστιμα μειώνονται σημαντικά, ο δήμος υποχρεούται να καταβάλει ανά περίπτωση το 1/5 ,η το 1/6 ή ακόμα μικρότερα ποσοστά του αρχικού προστίμου.

Με ψήφισμα του το δημοτικό συμβούλιο, εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη με ρίζες από τη Σητεία, Γιάννη Μαρκόπουλο, συλλυπείται την οικογένεια του και τους οικείους του και αποφασίζει να διοργανωθεί στην πόλη εκδήλωση προς τιμή του.

Επιπλέον , το όνομα Γιάννης Μαρκόπουλος θα δοθεί σε οδό  της πόλης.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα