Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΣΤΑΘΜΟΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΣίμος Συμεωνίδης στον STYLE100:  Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει...

Σίμος Συμεωνίδης στον STYLE100:  Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει την  Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ειρήνης

 

Γατί θέλετε να μπείτε φυλακή , ήταν η πρώτη ερώτηση προς τον Σίμο Συμεωνίδη, στέλεχος του ΚΚΕ , επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας και της αντιπολίτευσης στο δήμο. Ερώτηση που προέκυψε από την αναφορά του Γ. Γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην ομιλία του στο Σύνταγμα, που χαρακτήρισε την  ΕΕ φυλακή των λαών.

Η απάντηση του κ. Συμεωνίδη, σαφής και στοχευμένη σταθερά στην υπεράσπιση των συμφερόντων των πολλών.

Μας λέει, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον STYLE100 λίγο πριν το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου:

«Εμείς, ένα δείχνουμε, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια φυλακή για τους λαούς. Και είναι μια απομόνωση  των λαών της Ευρώπης, αυτή συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Ένωση,  των λόμπι, των πολέμων του μεγάλου κεφαλαίου. Για αυτό δημιουργήθηκε από την ίδρυσή της.

Προφανώς στο Ευρωκοινοβούλιο εμείς κάνουμε μια προσπάθεια να έχουμε μια δυνατή φωνή εκεί, η οποία επειδή τα δεσμά δεν τα αποδέχεται, και δεν έχουμε καμιά υποχρέωση εμείς να απολογηθούμε για την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή. Για αυτό ακριβώς το λόγο χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς εξαρτήσεις, σχέσεις και με άλλα κόμματα που έχουν αυτές τις δεσμεύσεις μπορούμε να κοιτάμε το λαό στα μάτια και να του λέμε την αλήθεια, να του λέμε τί πρόκειται να έρθει».

Ολόκληρη την συνέντευξη του Σίμου Συμεωνίδη για τις ευρωεκλογές και το ΚΚΕ, μπορείτε να ακούσετε στα δύο ηχητικά αρχεία στο τέλος του κειμένου.

Εδώ, σταχυολογούμε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και θέσεις του.

 Το ΚΚΕ παλεύει μέσα από τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους, τα σωματεία των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των φοιτητών. Παλεύει  και δεν αποδέχεται πολλές φορές νόμους, παλεύει  να μένουν στα χαρτιά, να μην εφαρμόζονται- κάτω από την πίεση του λαού, όχι του κόμματος. Το κόμμα προφανώς πρωτοπορεί με την έννοια αυτή, ότι είναι μέσα στους αγώνες στο πλάι του λαού και όχι απέναντί του, όπως είναι όλοι οι άλλοι. γνωρίζουμε ότι είναι φυλακή η ΕΕ. Και επιλέγουμε τα συμβάλουμε στην αποκάλυψη και να εκφράσουμε τη φωνή των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης.

Είναι εκατομμύρια οι φοιτητές σε όλη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, οι οποίοι δίνουν μάχη να το πω κι έτσι για τη λευτεριά στην Παλαιστίνη ενάντια στο κράτος. Δολοφόνο του Ισραήλ.

-Μπορεί να γίνει η ανατροπή και δεν είμαστε μόνοι. Βλέπετε τι γίνεται με  τη δολοφονία του παλαιστινιακού λαού και στη γενοκτονία,  ιδιαίτερα των αμάχων των παιδιών των γυναικών. Είναι χιλιάδες οι νεκροί ,έξω στην κοινωνία υπάρχει ένα ρεύμα το οποίο και τον πόλεμο αντιπαλεύει και αποκαλύπτει το σχεδιασμό, την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Δεν είμαστε καθόλου μόνοι μας, όπως δεν ήταν μόνοι  οι αγρότες της Ελλάδας, γιατί οι συνάδελφοί τους την ίδια περίοδο σε όλη την Ευρώπη έκανε αγώνες. Δεν είμαστε μόνοι μας στις απεργιακές μάχες, όταν βγαίνουν οι εργάτες, οι εργαζόμενοι κατά χιλιάδες στην Ελλάδα. Το ίδιο συνέβαινε στη Γαλλία και αλλού, εκατομμύρια άνθρωποι ενάντια  στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης .

-Η ενίσχυση του κόμματος είναι μια συμβολή στην πανευρωπαϊκή διάσταση που πρέπει να παίρνει ο αγώνας και η πάλη των εργαζομένων. Και ξέρουν πολύ καλά οι ακροατές ότι το ΚΚΕ επιδιώκει να έχει τέτοιου είδους συμβολή στη διεθνιστική αλληλεγγύη, στον διεθνή συντονισμό της πάλης, ιδιαίτερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Πιστεύουμε ότι όταν ο λαός βγει στο προσκήνιο και όχι όταν είναι στην άκρη και ψηφίζει κάθε 4 χρόνια, αλλά στην καθημερινή πάλη, στον καθημερινό αγώνα, μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Αυτό το πιστεύουμε ακράδαντα εκείνη η ελπίδα δεν υπάρχουν σωτήρες ούτε με την ανάθεση έχει λυθεί ποτέ κανένα πρόβλημα.

-Παλεύουμε για μια Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ειρήνης. Είναι η ψήφος στο ΚΚΕ που μπορεί να εκφράσει. Όλα αυτά, σε αντίθεση με μια Ευρώπη για μια Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων των λόμπι του πολέμου, της ακρίβειας που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

– Όσον αφορά το ευρωψηφοδέλτιο, οι υποψήφιοι μας είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι πρωτοπόροι στο χώρο τους, είτε ως εργάτες, ως εργαζόμενοι, ως άνθρωποι του πολιτισμού, του αθλητισμού ,αγρότες, βιοπαλαιστές κλπ. Τέτοιους ανθρώπους έχουμε που από το δικό τους μετερίζι ο καθένας  αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους τους στον εκάστοτε κλάδο.

 

ΜΙΣΟ 1

ΜΙΣΟ 2

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα