Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣε νέα χέρια το ξενοδοχείο του Λελάκη στη Σητεία

Σε νέα χέρια το ξενοδοχείο του Λελάκη στη Σητεία

Σε νέα χέρια το ξενοδοχείο του Λελάκη στη Σητεία – Στα αζήτητα το οικόπεδο του Καρούζου στην Γλυφάδα

ημιτελες ξενοδοχειακο συγκροτημα Λελακης

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

Μία νέα σελίδα φαίνεται ότι ξεκινά για το ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο βρίσκεται στην παραλία της Αγίας Φωτιάς στην Σητεία της Κρήτης και μέχρι πρότινος ανήκε στην εταιρεία Ξενοδοχειακαί και Ναυτιλιακαί Επιχειρήσεις Ανατολικής Κρήτης συμφερόντων της οικογένειας του εκλιπόντος εφοπλιστή Αντώνη Λελάκη. Στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που διενεργήθηκε σήμερα το πρωί, το ακίνητο πέρασε σε καινούργιο ιδιοκτησιακό καθεστώς με το ποσό της κατακύρωσης να ανέρχεται στα 4.921.057, δηλαδή μόλις ένα ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή εκκίνησης. Θυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες για την εκποίηση χωρίς, ωστόσο, να βρεθεί ενδιαφερόμενος πλειοδότης. Να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετές δεκαετίες, το ημιτελές συγκρότημα βούλιαζε στην φθορά του χρόνου, των φυσικών φαινομένων και της εγκατάλειψης. Ήταν, άλλωστε, στη δεκαετία του 1990, όταν ο εφοπλιστής Αντώνης Λελάκης έβαζε μπροστά το σχέδιο για τη δημιουργία ενός εμβληματικού τουριστικού καταλύματος στον τόπο καταγωγής του, την Σητεία, το οποίο, ωστόσο, ποτέ δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί σαν ξενοδοχείο-φάντασμα. Το ακίνητο περιλαμβάνει μια έκταση 185.640 τ.μ. στην γνωστή παραλία της Αγίας Φωτιάς, στην οποία  έχουν ανεγερθεί ένα ημιτελές ξενοδοχείο στο βόρειο παραθαλάσσιο τμήμα καθώς και 5 συγκροτήματα bungalows στο δυτικό τμήμα με τη συνολική επιφάνεια να ανέρχεται στα 13.365 τ.μ., εκ των οποίων τα 12.765 τ.μ. αφορούν στο κυρίως κτίριο του ξενοδοχείου και τα 600 τ.μ. στα bungalows. Το κτίριο είναι αποπερατωμένο σε ό,τι αφορά στον σκελετό του από οπλισμένο σκυρόδερμα ενώ έχει αποπερατωθεί μικρό τμήμα της τοιχοποιίας από οπτοπλινθοδομή. Στο δυτικό τμήμα της παραλιακής έκτασης, έχουν ανεγερθεί τα 5 bungalows με διαφορετική χωρητικότητα το καθένα.

Άγονος ο πλειστηριασμός για το οικόπεδο του Καρούζου στην Γλυφάδα

Άγονος ανακηρύχθηκε ο πλειστηριασμός για το οικόπεδο στο κέντρο της Γλυφάδας, το οποίο βγήκε για πρώτη φορά σήμερα στο σφυρί με την τιμή πρώτης προσφοράς να είχε οριστεί στα 7,761 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο εκτείνεται σε μια συνολική επιφάνεια 2.145,04 τ.μ., αποτελούσε ένα από τα πολλά κομμάτια του παζλ που συνέθεταν την πολύκροτη υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτων στο οποίο βασικοί πρωταγωνιστές υπήρξαν ο επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος και η πρώην σύζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρα. Πρόκειται για ένα  οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται σε προνομιακή θέση επί των οδών Κύπρου και Γρηγορίου Λαμπράκη στον αριθμό 29, ωστόσο η υψηλή τιμή εκκίνησης μάλλον λειτούργησε αποτρεπτικά για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εκπλειστηριαστεί και περάσει σε νέα χέρια ένας σημαντικός αριθμός ακινήτων, τα οποία κάποτε αποτελούσαν μέρος του χαρτοφυλακίου των περίπου 200 ακινήτων που είχε χτίσει το πρώην ζεύγος κατά την δράση του.

Απο το http://capital.gr

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα