Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΛΑΣΙΘΙΣε ύφεση οι φωτιές σε Κουτσουρά Ιεράπετρας και Ξερόκαμπο Σητείας

Σε ύφεση οι φωτιές σε Κουτσουρά Ιεράπετρας και Ξερόκαμπο Σητείας

Σε ύφεση οι φωτιές σε Ιεράπετρα και Ξερόκαμπο Σητείας

Επιτυχημένη κατάσβεση και αντιμετώπιση της φωτιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ιεράπετρα. Στην αγροτική περιοχή Κουτσουρά, στον δήμο Ιεράπετρας, εκδηλώθηκε μια αγροτοδασική πυρκαγιά που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην περιοχή. Οι καταστροφές περιλαμβάνουν μια έκταση 4 στρεμμάτων γεωργικής γης και 0.5 στρέμματος θερμοκηπίου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετώπισε άμεσα την πυρκαγιά με τη συμμετοχή 10 οχημάτων και 30 υπαλλήλων. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών απέδωσαν καρπούς, καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται πλέον σε υφεση.

Οι αρχές τονίζουν την ανάγκη για προληπτικά μέτρα κατά την αγροτική εργασία και τη χρήση φωτιάς στην περιοχή, προκειμένου να αποτραπούν περιπτώσεις ανάφλεξης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας θα παραμείνει επιφυλακτική και θα συνεχίσει να παρακολουθεί την περιοχή για τυχόν επαναφλέξεις.

Επισημαίνεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση και πρόληψη αγροτοδασικών πυρκαγιών, ενώ η παρακολούθηση της περιοχής θα συνεχιστεί για την εξασφάλιση της ασφάλειας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Τι γίνεται στον Ξερόκαμπο

Σε χορτολιβαδική περιοχή του Ξεροκάμπου στη Σητεία, έχει ξεσπάσει μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που απειλεί την περιοχή. Η πυρκαγιά έχει καταστρέψει ήδη μια έκταση 10 στρεμμάτων χορτολιβαδικής περιοχής, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν ενεργά δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και άλλες σχετικές ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν 12 οχήματα και 30 υπάλληλοι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Σητείας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγίου Νικολάου, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 1 ομάδα από την 3η Ειδική Μονάδα Πυροσβεστικής (3η ΕΜΟΔΕ) και 1 ελικόπτερο που ενισχύει τις προσπάθειες κατάσβεσης από αέρος.

Παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά είναι ακόμα υπό εξέλιξη, οι προσπάθειες για την κατάσβεσή της έχουν αρχίσει να φέρουν αποτελέσματα, καθώς παρατηρείται ύφεση της φωτιάς.

Οι αρχές παρακαλούν το κοινό να παραμείνει επιφυλακτικό και να ακολουθεί τις οδηγίες των πυροσβεστικών αρχών. Οι επίσημες ανακοινώσεις και ενημερώσεις σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης θα παρέχονται από τις αρμόδιες αρχές.

ikona_viber_2023-07-12_18-43-25-190

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα