Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣτήριξη στον Δήμο με ομάδα εργασίας για τουριστικές πολιτικές ανήγγειλε η...

Στήριξη στον Δήμο με ομάδα εργασίας για τουριστικές πολιτικές ανήγγειλε η Σοφία Ζαχαράκη

Γιάννης Πλακιωτάκης και Σοφία Ζαχαράκη εγκαινίασαν την σύγχρονη αίθουσα γευσιγνωσίας στην Μονή Τοπλού 

 

Μικρή ομάδα εργασίας συστήνει η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, που θα δρα υποστηρικτικά στον Δήμο και τον δήμαρχος Γιώργο Ζερβάκη, με στόχο την προώθηση του τουρισμού  και τη ανάκαμψη, μέσα από τος καλύτερες. επιλογές .

Αυτό ανακοίνωσε η ίδια η κ. Ζαχαράκη, χτες, στην διάρκεια της επίσκεψης της στο δημαρχείο, μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, που, μαζί, με τον Γ. Ζερβάκη, την καλωσόρισε στη πόλη του, την Σητεία.

Ο υπουργός, μαζί με την κ. Ζαχαράκη,  βρέθηκαν στην περιοχή για τα εγκαίνια της αίθουσας γευσιγνωσίας κρασιού και λαδιού στην Μόνη Τοπλού, που λειτουργεί σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα πρότυπα

 

Πριν την μετάβαση τους στην Μονή, στην συνάντηση με τον Γιώργο Ζερβάκη, έγινε και από τους τρεις αναφορά στην ανάγκη ανάπτυξης, με εναλλακτικό τρόπο, και στην επιλογή αξιοποίησης του αεροδρόμιου και του λιμανιού.

Ο Γ. Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε στις πολιτικές του υπουργείου  του που αφορούν την περιοχή και προσβλέπουν στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό ολόκληρης της παραλιακής ζώνης και του λιμανιού, ως πύλης Segen , πλέον.

Γνωστής της περιοχής η υφυπουργός, όπως υπογράμμισε στον χαιρετισμό και στο καλωσόρισμα του ο Γ. Ζερβάκης, έκανε ενδιαφέρουσες αναφορές στην παρθένα περιοχή, στο Γεωπάρκο και στην ήπια ανάπτυξη, που συνιστούν το πλαίσιο ανάπτυξης που επικροτούν οι δημότες και οι φορείς της περιοχής .

 

Η κυρία Ζαχαράκη, έγινε συγκεκριμένη, με αναφορές στον γαστρονομικό  τουρισμό, στην εναλλακτική ανάπτυξη, στην διασύνδεση του λιμανιού με το αεροδρόμιο με την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών, ενώ έκανε νύξη για αύξηση των αεροπορικών  συνδέσεων από και προς Σητεία  από το επόμενο καλοκαίρι.

 

             Μόνη Τοπλού, πόλος έλξης για γευσιγνώστες  οίνου και ελαίου

Σε πανηγυρικό κλίμα εγκαινιάστηκε  από  τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η  σύγχρονη αίθουσα γευσιγνωσίας,

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Ιεράπετρας και Σητείας  Κύριλλος.

Όπως σημείωσε ο  ηγούμενος της  Μονής, αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος,  «όλοι οι Πατέρες της Μονής, αφουγκραστήκαν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας για την πρόοδο των ανθρώπων της και του τόπου».

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον ηγούμενο Φιλόθεο, και , όπως  σημείωσε, « σε εσένα οφείλεται η ύπαρξη του χώρου αυτού, καθώς   είχες την ιδέα και την επιμονή να τον αναστηλώσεις , να ολοκληρώσεις τα κονιάματα. Εσύ διάλεξες την ποιότητα των προϊόντων και όχι της  ποσότητας της παραγωγής.

Σε ευχαριστώ για αυτό που μας δίδαξες και μας διδάσκεις με την όλη καλογερική σου ζωή».

Ο Αμβρόσιος  ευχαρίστησε επίσης τον Γιάννη Πλακιωτάκη για την στήριξη στην Μονή και την Σοφία Ζαχαράκη που τίμησε  για ακόμα μια φορά την μονή με την παρουσία της.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γ. Ανδρουλάκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λασιθίου, ο νέος διοικητής της Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου Ι. Καρδαράς και πολύς κόσμος.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

 

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα