Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΣτο Εργαστήρι Υφαντικής με τις υφάντρες του Λασιθίου ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ανδρουλάκης

Στο Εργαστήρι Υφαντικής με τις υφάντρες του Λασιθίου ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ανδρουλάκης

Στο Εργαστήρι Υφαντικής με τις υφάντρες του Λασιθίου ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ανδρουλάκης

Το Εργαστήρι Υφαντικής με τις υφάντρες του Λασιθίου που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Minos Beach Art στον Αγ. Νικόλαο, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Branding Heritage και του G & M Mamidakis Foundation.

Ο κ. Ανδρουλάκης συναντήθηκε με την ιδρύτρια του Branding Heritage και δημοσιογράφο της Καθημερινής  Κατερίνα Φρέντζου καθώς και με την υπεύθυνη επικοινωνίας του G & M Mamidakis Foundation, Γιώτα Δημητρίου. Οι κυρίες Φρέντζου και Δημητρίου ξενάγησαν τον Αντιπεριφερειάρχη στο χώρο – εκθετήριο όπου οι υφάντρες του Λασιθίου παρουσίασαν τις δημιουργίες τους και του μίλησαν για τους στόχους τους. Ο κ. Ανδρουλάκης  τις συνεχάρη για την δημιουργικότητα τους και την αγάπη τους για την παράδοση, όπου μέσα από την ενασχόληση τους με μία τόσο παλιά τέχνη όπως η υφαντική με αργαλειό, την κάνουν να αναβιώνει και να συνεχίζεται από γενιά σε γενιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ανδρουλάκης ανέφερε, ότι, «Στηρίζουμε τις υφάντρες του Νομού Λασιθίου αλλά και την λαϊκή τέχνη της ευρύτερης περιοχής καθώς θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο να μην χαθεί καμία παραδοσιακή τέχνη».

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα