Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣυγκέντρωση στην μνήμη του συμπατριώτη μας Αντώνη

Συγκέντρωση στην μνήμη του συμπατριώτη μας Αντώνη

Για την συμμετοχή της Ομάδας Γυναικών Σητείας (Μέλος ΟΓΕ), στην συγκέντρωση στην μνήμη του συμπατριώτη μας Αντώνη στην Κεντρική Πλατεία της Σητείας

 

Την Παρασκευή 08/09, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην μνήμη του συμπατριώτη μας Αντώνη Καρυώτη, με συμμετοχή κατοίκων της πόλης και εκπροσώπων φορέων του δήμου Σητείας.

Στην τοποθέτηση που έγινε από μέλος της Ομάδας Γυναικών Σητείας μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι “Σοκάρουν οι απίστευτες εικόνες της δολοφονίας του συμπατριώτη μας στον καταπέλτη του «Blue Horizon» και περισσότερο η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, σε μια κοινωνία όπου βασιλεύουν οι σάπιες αξίες του κέρδους και του ατομικισμού……Αλλο ένα θυμα της δολοφονικης πολιτικης που λέει ότι στο βωμο του κερδους εμεις και οι οικογενειες μας ειμαστε αναλωσιμοι. Το εργο χιλιοπαιγμενο, με την εταιρια να εμφανιζεται ως  μια αλλη hellenic train να μην εχει ευθυνη, ενω βρήκαν καινουργιους σταθμαρχες να ριξουν όλο το βάρος της ευθύνης.¨” , ενώ αναφέρθηκε και στα δεινά που ζουν συμπολίτες μας απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, εν μέσω των καταστροφών από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες αλλά, και στην ίδια την πόλη μας με τεράστιο ζήτημα του Γενικό Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Σητείας και το νέο κύμα μεταναστών.

Η μόνη ελπίδα για τον λαό είναι ο ίδιος ο λαός! Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα – για ακόμα μία φορά – με την έμπρακτη συμβολή του λαού της Σητείας στην συγκέντρωση απαραίτητων ειδών πρώτης ανάγκης, μετά από έκκληση της Ομάδας Γυναικών Σητείας. Τα είδη που μαζεύτηκαν θα καλύψουν ότι ανάγκες υπάρχουν στους 60 μετανάστες που βρίσκονται στην πόλη μας και τα υπόλοιπα θα αποσταλούν στο Ηράκλειο, από όπου οργανωμένα, σε συνεννόηση με τα Εργατικά Κέντρα και σωματεία, θα σταλούν στον λαό της Θεσσαλίας.

Η συγκέντρωση έκλεισε με την ρίψη λευκών λουλουδιών στο λιμάνι της Σητείας στη μνήμη του Αντώνη και την υπόσχεση ότι δεν θα αφήσουμε το έγκλημα να ξεχαστεί.

Στο δίλημμα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”, η απάντηση κι εδώ είναι μόνο μία: Οι ζωές των ανθρώπων.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα