Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣυγκίνηση και ευγνωμοσύνη για τον παγκόσμιο Μίκη στον Γαλατά

Συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για τον παγκόσμιο Μίκη στον Γαλατά

http://ertnews.gr

Στα Χανιά γράφεται σήμερα η τελευταία πράξη αποχαιρετισμού στον οικουμενικό Έλληνα δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη, με την κρητική γη να τον δέχεται στην παντοτινή «αγκαλιά» της, όπως εκείνος επιθυμούσε. Ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα και έπειτα από μια μικρή παράταση πλέον η σορός του βρίσκεται στη γενέτειρα του στον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο. Η σορός του έφθασε ενώ ακουγόταν το τραγούδι του “Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες”..

Η πομπή έφθασε νωρίτερα υπό το ήχο ακατάπαυστων χειροκροτημάτων στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, όπου τον τύλιξαν οι δικές του μελωδίες από τη φιλαρμονική του δήμου στο πλαίσιο σύντομου τελετουργικού.

Στην τελετή της κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά Χανίων,  παρέστησανν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα