Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ.Υ. ΣΗΤΕΙΑΣ: Οι διεκδικήσεις μας δεν είναι παράλογες και δεν...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ.Υ. ΣΗΤΕΙΑΣ: Οι διεκδικήσεις μας δεν είναι παράλογες και δεν κάνουμε βήμα πίσω μέχρι να έχουμε τα πολυπόθητα αποτελέσματα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ.Υ. ΣΗΤΕΙΑΣ

 

 

Η αιφνίδια επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας στις 15/11/23 αποτελούσε, σύμφωνα με την τοποθέτηση του, μια κίνηση καλής θέλησης προκειμένου να τιμήσει το Σητειακό λαό, να διαβεβαιώσει ότι το Νοσοκομείο της Σητείας βρίσκεται στις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου και ότι θα ενισχυθεί η λειτουργία του για να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Σητειακού λαού. Όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό δήλωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη 2 παθολόγων, 2 παιδιάτρων, 1 αναισθησιολόγου, 1 ακτινολόγου και 1 ορθοπεδικού, δίνοντας παράλληλα κίνητρα τα οποία και θα νομοθετηθούν. Δήλωσε επίσης ότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η λειτουργία κανενός Νοσοκομείου στο νομό και ότι θα ενισχυθούν ανάλογα με τις ανάγκες που θα υποδείξουν οι διοικήσεις τους. Ανακοίνωσε επίσης ότι παρατείνονται όλες οι συμβάσεις εργασίας και ότι δε θα φύγει κανένας εργαζόμενος.

Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο στους συνδιοργανωτές και σε όλους και ένα ακόμα μεγαλύτερο στους μαθητές, για την άμεση ανταπόκριση μεταφοράς της παράστασης διαμαρτυρίας από την 7η ΥΠΕ έξω από Νοσοκομείο Σητείας, με σκοπό να σταλεί το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν διαπραγματευόμαστε τη σωστή λειτουργία και βιωσιμότητα του Νοσοκομείου μας. Είναι σίγουρο ότι τα αιτήματα και η αγωνία του Σητειακού δημότη μεταφέρθηκαν στον Υπουργό με τα συνθήματα και τις φωνές όλων εσάς, μαζί με τα Υπομνήματα και τις τοποθετήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής για το Νοσοκομείο Σητείας, του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας, των εκπροσώπων και προέδρων Σωματείων-Συλλόγων που παρευρισκόταν και φυσικά του Συλλόγου Εργαζομένων. Το Υπόμνημα του Συλλόγου προς τον Υπουργό δεν ήταν το πρώτο και σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο. Δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός μέχρι να στελεχωθεί και να καταστεί πλήρως λειτουργικό το Νοσοκομείο Σητείας, όπως και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία του νομού και της Κρήτης και να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματα μας.

Οι διεκδικήσεις μας δεν είναι παράλογες και δεν κάνουμε βήμα πίσω μέχρι να έχουμε τα πολυπόθητα αποτελέσματα και όπως δηλώνει το κοινό ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων, της Συντονιστικής Επιτροπής για το Νοσοκομείο και του Συλλόγου Φιλών Νοσοκομείου Σητείας, το αυτονόητο για κάθε κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της, πλήρως στελεχωμένα-πλήρως λειτουργικά, όχι μόνο το νοσοκομείο Σητείας, αλλά και τα Νοσοκομεία του Νομού μας και όλης της Κρήτης. Δε σταματάμε με τις υποσχέσεις ο αγώνας συνεχίζεται. Ραντεβού στις 30/11/23 στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο στις 11:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

Εκ του Δ.Σ.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα