Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑγωνία των εργαζόμενων στο Νοσοκομείου Σητείας για το μέλλον του που χαρακτηρίζουν...

Αγωνία των εργαζόμενων στο Νοσοκομείου Σητείας για το μέλλον του που χαρακτηρίζουν «δυσοίωνο»

Το μέλλον του Νοσοκομείου Σητείας διαγράφεται δυσοίωνο καθώς το ιατρικό προσωπικό του μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Η παθολογική κλινική από το Σεπτέμβριο θα παραμείνει ουσιαστικά με 1 παθολόγο μετά την παραίτηση που υπέβαλε τις προηγούμενες ημέρες ο ένας εκ των 2 εναπομείναντων γιατρών της κλινικής και η λύση που δόθηκε δυστυχώς είναι να κρατηθεί ξανά σε καθεστώς ομηρείας με ένα ακόμα εντέλλεσθαι η γιατρός που από τον Αύγουστο η οργανική της θέση ανήκει στο Βενιζέλειο, ξεπληρώνοντας την με τον τρόπο αυτό για τη μακροχρόνια προσφορά της.

Η λογική των εντέλλεσθαι εκτός από το γεγονός ότι εξωθεί τους γιατρούς του ΕΣΥ σε παραιτήσεις καταλύει στην προκειμένη περίπτωση το μοναδικό κίνητρο των άγονων και προβληματικών περιοχών δηλαδή αυτό του δικαιώματος μετάθεσης μετά το πέρας της πενταετίας.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και στα υπόλοιπα τμήματα:

  • Ορθοπεδική κλινική: 2 ορθοπεδικοί
  • Ακτινολογικό τμήμα: 1 ακτινολόγος
  • Αναισθησιολογικό τμήμα: 2 αναισθησιολόγοι
  • Παιδιατρική κλινική: 2 παιδίατροι

Όπως είναι φυσικό οι εφημερίες του μήνα είναι αδύνατον να καλυφθούν και σύντομα θα καλύπτονται ακόμα λιγότερες ημέρες (καθώς προβλέπονται συνταξιοδοτήσεις σε παιδιατρικό και αναισθησιολογικό τμήμα) με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των κλινικών και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Προκηρύξεις γίνονται όμως οι θέσεις παραμένουν κενές καθώς οι συνθήκες εργασίας είναι απογοητευτικές και τα κίνητρα για την κάλυψη τους παραμένουν ανύπαρκτα.

 

Εκ του Δ.Σ.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα