Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣυνάντηση της Συντακτικής Επιτροπής του Διαλόγου με την Αγγλικανική Εκκλησία στην Ιεράπετρα...

Συνάντηση της Συντακτικής Επιτροπής του Διαλόγου με την Αγγλικανική Εκκλησία στην Ιεράπετρα Κρήτης

Συνάντηση της Συντακτικής Επιτροπής του Διαλόγου με την Αγγλικανική Εκκλησία στην Ιεράπετρα Κρήτης

 

Μετά από διακοπή δύο ετών η Συντακτική Επιτροπή της Διεθνούς Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου Ορθοδόξων και Αγγλικανών έλαβε χώρα το διάστημα 18-23 Οκτωβρίου 2021 σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

 

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος από Ορθοδόξου πλευράς ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας, Ορθόδοξος Πρόεδρος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δράγας (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), ο καθηγητής Μπόγδαν Λούβαρτιτς (Πατριαρχείο Σερβίας), ο καθηγητής Νέιθαν Χόπ (Εκκλησία Αλβανίας) και ο Ορθόδοξος Γραμματέας Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Χρηστάκης. Από Αγγλικανικής πλευράς συμμετείχαν, ο Αρχιεπίσκοπος Ρίτσαρντ Κλαρκ, Αγγλικανός Πρόεδρος, ο Επίσκοπος Νόριτζ Γκρέιαμ, και οι κληρικοί Άλισον Τζόις, Σάρα Ρόουλαντ Τζόουνς, Νηλ Βάιγκερς και ο Αγγλικανός Γραμματέας Γουίλιαμ Άνταμ.

 

Η επιτροπή επεξεργάστηκε το επόμενο κείμενο περί ευθανασίας και του τέλους της ζωής και ετοίμασε το κείμενο αυτό για την επόμενη ολομέλεια. Επίσης η επιτροπή άρχισε την μελέτη των επόμενων θεμάτων: περί δωρεάς οργάνων και μεταμοσχεύσεως και περί γάμου.

Η επιτροπή έτυχε αβραμιαίας φιλοξενίας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο και εκφράζει ευγνώμονες ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του, ιδιαιτέρως δε στον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη.

Τα μέλη της Επιτροπής επισκέφθηκαν την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού Σητείας, όπου γευμάτισαν και ξεναγήθηκαν από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Αμβρόσιο, και τον Προηγούμενο Αρχιμ. Φιλόθεο. Επίσης ξεναγήθηκαν στο εκλησιαστικό μουσείο της Μονής και θαύμασαν τα σημαντικά εκθέματα από την πλούσια ιστορία της.

 

Η επόμενη συνάντηση της Ολομέλειας του Διαλόγου αυτού, Θεού θέλοντος, θα λάβει χώρα στην Ιερά Μόνη Πεντέλης (Αθήνα) τον Οκτώβριο του 2022.

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα