Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗ ΜΕ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΚΑΙ ΑΜΥΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗ ΜΕ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΚΑΙ ΑΜΥΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΧΡΥΣΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗ ΜΕ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΚΑΙ ΑΜΥΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΧΡΥΣΗΣ

Ύστερα από την επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, στον Δήμο της Ιεράπετρας και την τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους φορείς που ακολούθησε, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, όπου και συμμετείχε σε προγραμματισμένη σύσκεψη με τον Υπουργό, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, κ. Γεώργιο Αμυρά, με θέμα την ανάγκη εξεύρεσης άμεσης και κοινά αποδεκτής  λύσης σχετικά με τη λειτουργία της νήσου Χρυσής, την ασφάλεια των επισκεπτών και την προστασία του οικοσυστήματος στο νησί.

Μετά το πέρας της συζήτησης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε τα εξής: « Συμφωνήσαμε με τους δύο Υπουργούς ότι πρωταρχικό ρόλο για την ομαλή λειτουργία και την προστασία του οικοσυστήματος του νησιού παίζουν τόσο η ουσιαστική φύλαξή του, όσο και η ασφάλεια των επισκεπτών. Υφίσταται δέσμευση και από την πλευρά του Υπουργού Ναυτιλίας ότι θα υπάρξει έλεγχος του αριθμού των επισκεπτών προς τη νήσο Χρυσή και από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος ότι θα υπάρξει φύλαξη -με την παροχή του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού- ούτως ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Χρυσής, δίχως να επιβαρύνεται το περιβάλλον.

Στόχος μας είναι η Χρυσή να συνεχίσει να λειτουργεί μέσα σε ένα πιο οργανωμένο πλαίσιο, έτσι ώστε και οι Επιστήμονες να μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους για την ανάκαμψη του κεδρόδασους και οι τουρίστες να μπορούν με ασφάλεια να επισκέπτονται αυτό το «κόσμημα» της Μεσογείου.

Πάγια θέση μας ως Δημοτική Αρχή είναι μέσα από τον διάλογο και όχι από τις αντιπαραθέσεις να βρίσκουμε λύσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο της Ιεράπετρας. Θα συνεχίσω την προσπάθεια μου, ώστε μέσα από τη συνεργασία με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κας Μαρίας Κοζυράκη  και με τους Υπουργούς να δοθεί η πιο κατάλληλη λύση που να μας ικανοποιεί όλους».

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα