Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣυνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας

 

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας για το 2024, υπό την προεδρία του Αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας κ Γιάννη Δασκαλάκη, με βασικό θέμα συζήτησης την πυροπροστασία.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας έχει συσταθεί για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων με τη συμμετοχή, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, του ΕΚΑΒ, της Προκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης (ΠΝΒ) Κυριαμαδίου και της 11ης ΜΣΕΠ Ζήρου.

Εν όψει της θερινής περιόδου και μετά από μια “φτωχή” σε βροχοπτώσεις χειμερινή περίοδο, σε συνδυασμό και με την ελλιπή επάνδρωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας, τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να είναι αυστηρότερα

Με τη βαρύτητα να δίδεται στην πρόληψη, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σητείας έχει απευθύνει κατεπανάληψη κάλεσμα στους δημότες, για αποψίλωση των οικοπέδων τα οποία έχουν στην ιδιοκτησία τους, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα πυρκαγιάς, μια διαδικασία η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία τη 31η Μαΐου. Ο Δήμος Σητείας θα παρεμβαίνει όπου δεν έχουν εφαρμοστεί τα αναγκαία, με τις ανάλογες κυρώσεις προς τους ασυνεπείς δημότες.

Για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα από την οποία ο δημότης θα πρέπει να δηλώνει ότι έχει κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες για των καθαρισμό οικοπέδων που έχει στην ιδιοκτησία του. Σε αντίθετη περίπτωση τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι αυστηρά.

Όπως υπογράμμισε ο κ Δασκαλάκης, “Βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση τόσο σοβαρών καταστάσεων είναι η ευαισθητοποίηση και συμμόρφωση του πολίτη”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα