Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΣυνεργασία Πλακιωτάκη - Πέτσα: Έργα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ σε Ιεράπετρα και...

Συνεργασία Πλακιωτάκη – Πέτσα: Έργα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ σε Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο

 

Συνεργασία Πλακιωτάκη – Πέτσα: Έργα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ σε Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο

Έπειτα από στενή συνεργασία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, εγκρίθηκαν έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.457.695,78 ευρώ για τους Δήμους Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου.

Πιο συγκεκριμένα, ποσό ύψους  2.957.695,78€, εγκρίθηκε προς τον Δήμο Ιεράπετρας έπειτα από αίτημα του Δημάρχου, Θεοδόση Καλαντζάκη, προκειμένου να ολοκληρωθούν Υποδομές ύδρευσης. Πρόκειται για την αντικατάσταση αγωγού μεταφοράς νερού από της πηγές Σαρακίνας, ενώ θα πραγματοποιηθούν ακόμη 4 απαραίτητα υποέργα τα οποία περιλαμβάνουν την αγορά οικοπέδου και κατασκευή δεξαμενής, αρχαιολογικές εργασίες, υπηρεσίες βασικού μελετητή καθώς και τη σύνταξη και υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.

Στον Δήμο Αγίου Νικολάου, εγκρίθηκε ποσό συνολικού ύψους 500.000 ευρώ έπειτα από αίτημα του Δημάρχου, Αντώνη Ζερβού, για την ολοκλήρωση μελετών ωρίμανσης έργων και δράσεων του Δήμου. Συγκεκριμένα, αυτές αφορούν τη μελέτη για το σχολικό συγκρότημα του 2ου Λυκείου / 3ου γυμνασίου Αγίου Νικολάου στη θέση Μεσοράχη, την ανάπλαση της παραποτάμιας και παρόχθιας ζώνης Ξεροποτάμου, καθώς και την αναβάθμιση της μαρίνας του Αγίου Νικολάου.

 

 

 
RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα