Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣυνεχίζονται μέχρι τις 11/07 οι αιτήσεις για το πρώτο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης...

Συνεχίζονται μέχρι τις 11/07 οι αιτήσεις για το πρώτο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Γενικής Αγωγής(βιντεο)

 

 

 

Μια πρωτοβουλία του Βαγγέλη Γρίβα και της Νάνσι Καραϊνδρου που προσφέρεται δωρεάν με χρήση voucher

 

 

Το πρώτο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά γενικής αγωγής ξεκινά τη λειτουργία του στη Σητεία, σε πλήρη ανάπτυξη από το Σεπτέμβριο, ενώ τώρα «τρέχει το Summer Camp, δίνοντας τη δυνατότητα, στους γονείς , μέσα  από τη χρήση voucher (το πρόγραμμα είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ)για δωρεάν εποικοδομητικό  και δημιουργικό χρόνο για νέους πέντε έως δώδεκα ετών. Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει για τη δωρεάν εγγραφή και η τελική ημερομηνία υποβολής τους είναι η 11η Ιουλίου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Βαγγέλη Γρίβα και της Νάνσυ Καραίνδρου, που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό και μαζί ένα μεγάλο προβληματισμό για όσους δεν θέλουν να «παρκάρουν» τα παιδιά τους μπροστά στην τηλεόραση ή ένα video game(όχι πως αυτά είναι κακά, αλλά χρειάζεται μέτρο), αλλά να τα ωθήσουν σε δημιουργικές και ευχάριστες δράσεις και πρωτοβουλίες, δραστηριότητες.

Όπως  είπε μιλώντας στον STYLE100 η Νάνσυ Καραϊνδρου , πρόκειται για «ένα ετήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και δουλεύει σαν μια παράλληλη δομή με το σχολείο. Έρχεται  εκεί που κλείνει το σχολείο.

Αναφέρεται σε παιδιά 5 έως 12 ετών, οπότε εκεί που κλείνουν το σχολείο ουσιαστικά ξεκινάει ο χώρος αυτός, παρέχοντας διάφορες παιδαγωγικές δραστηριότητες, αθλητικές ρομποτική, μελέτης σχολικών μαθημάτων, τοίχους αναρρίχησης. κηπουρική ,καλλιτεχνικά .

Προσπαθεί να δώσει πολλά ερεθίσματα στα παιδιά σε όλο το φάσμα των ηλικιών 5 έως 12. Τα παιδιά  χωρισμένα σε ηλικιακά γκρουπ»

Ο χώρος και οι δραστηριότητες

Ο χώρος, βρίσκεται λίγο πάνω από το Αστυνομικό Τμήμα, στο παλιό ειδικό σχολείο, στη διεύθυνση Θερίσου 20 και Μακρυγιάννη, ένας χώρος που έχει ανακαινιστεί, και πληροί όλες τις αυστηρές προϋποθέσεις του ΦΕΚ, γιατί  όλοι αυτοί οι χώροι οι οποίοι στεγάζουν παιδιά πρέπει να έχουν πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όσον αφορά την προσβασιμότητα, την πρόσβαση, τους κανόνες ασφάλειας, πυρασφάλειας και όλα αυτά», όπως σημειώνει η κ. ΚαραΪνδρου.

Να δούμε αναλυτικά τις δραστηριότητές του ΚΔΑΠ Γενικής Αγωγής και σε ποιους έχουν την απεύθυνση τους:

  • Μικροί αθλητές

  • Ψυχοκινητική

  • Μικροί καλλιτέχνες

  • Ball school

  • Κηπουρική

  • Μελέτη σχολικών μαθημάτων

  • Τεστ κινητικής αξιολόγησης

  • Mini chef

  • Ασκήσεις λεπτής κινητικότητας

  • Τείχος αναρρίχησης

  • Robot experts

«Προσωποποιημένο» και ατομικό  πρόγραμμα

Να δούμε λίγο πιο λεπτομερειακά τα πράγματα, όπως μας τα λέει η Νάνσυ Καραϊνδρου:

«Πρόκειται για ένα χώρο ο οποίος δουλεύει όλο το χρόνο και όλοι μας είμαστε εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, παιδαγωγοί, γυμναστές, καλλιτεχνικών κ.ά. Ο στόχος  του χώρου αυτού είναι  μέσα από το παιχνίδι και από τη δημιουργική απασχόληση, να μπορέσουμε να περάσουμε κι εμείς και τα παιδιά όσο το δυνατόν καλύτερα και να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ερεθίσματα και ενδιαφέροντα για το μέλλον. Το κάθε παιδί μπορεί να διαλέξει τις δραστηριότητες που θέλει να κάνει,  σύμφωνα με αυτό που το ενδιαφέρει περισσότερο.  Επιλέγει μέσα από ένα ευρύ φάσμα.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να κάνετε την ηλεκτρονική αίτηση,   είτε να μας τηλεφωνήσετε , σας βοηθάμε σε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε»

Τηλέφωνα επικοινωνίας :698 3938021 – 6984534892

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα