Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣυντονιστική Επιτροπή για το Νοσοκομείο: Αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας...

Συντονιστική Επιτροπή για το Νοσοκομείο: Αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας θα επανέλθουμε με πιο δυναμικές κινητοποιήσεις

Τη Δευτέρα 02/10/2023 συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο Σητείας, με διευρυμένη συμμετοχή, με στόχο να εκτιμηθεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, ένα μήνα σχεδόν μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση.
Έχουμε να υπενθυμίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι απαιτούμε λύσεις και απαντήσεις, όπως και να επισημάνουμε τα παρακάτω.
Ο Σητειακός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει τις επόμενες κινήσεις για την εξεύρεση συγκεκριμένων και εφικτών λύσεων, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα που αυτές, εφ’όσον υπάρχουν, θα υλοποιηθούν.
Μετά την συνάντηση της αντιπροσωπείας με το Υπουργείο Υγείας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, ίσως κάποιοι να επαναπαύτηκαν, νομίζοντας ότι το Νοσοκομείο μας θα στελεχωθεί όπως πρέπει και τα προβλήματα του θα λυθούν άμεσα.
Δυστυχώς, η κατάσταση παραμένει τραγική και δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός.
Το Νοσοκομείο μας υπολειτουργεί επικίνδυνα, και αυτό το αντιλαμβάνονται οι πολίτες που έρχονται σε επαφή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αφού δεν εφημερεύει τις περισσότερες ημέρες του μήνα η Παιδιατρική, όπως και η Παθολογική -βασικές κλινικές για ένα Νοσοκομείο- ενώ και οι άλλες κλινικές έχουν σοβαρές ελλείψεις.
Η κ. Αγαπηδάκη μετακύλησε την ευθύνη εξεύρεσης λύσης, «πετώντας το μπαλάκι» στην Δημοτική αρχή και στον Δήμαρχο, o δε κ. Πλακιωτάκης καθησυχάζει τους πολίτες, διαβεβαιώνοντας ότι το Νοσοκομείο δεν πρόκειται να κλείσει.
Εμείς κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά. Η φιλοσοφία της Κυβέρνησης είναι η σταδιακή υποβάθμιση του Νοσοκομείου και η μετατροπή του σε κέντρο υγείας, και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αρνείται το Υπουργείο να προκηρύξει τις θέσεις των γιατρών που απαιτούνται και που προβλέπει το οργανόγραμμα για την ομαλή λειτουργία του. Γιατί αρνούνται λοιπόν; Προφανής στόχος της Κυβέρνησης δεν είναι το κλείσιμο κ.Πλακιωτάκη, αλλά η η υποβάθμισή του.
Μας ανησυχεί, παράλληλα, η σιωπή του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.
Είναι βέβαιο ότι τα αιτήματα προς το Υπουργείο, όπως διατυπώνονται στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν ικανοποιήθηκαν ούτε κατά διάνοια. Γιατί αποφεύγει ο Δήμαρχος να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του;
Αν, παρά ταύτα, είναι ευχαριστημένος πρέπει να το πει.
Φίλες και φίλοι.
Παρακολουθούμε και ζούμε τις εξελίξεις καθημερινά, βλέποντας την καθοδική πορεία του Νοσοκομείου. Σοβαρά περιστατικά συνδημοτών μας παραπέμπονται καθημερινά σε άλλα νοσοκομεία, εντός ή και εκτός νομού.
Το βροντερό παρών που έδωσαν οι πολίτες της Σητείας στην κινητοποίηση στις 18/9, η πάνδημη συμμετοχή φορέων, συλλόγων και εκκλησίας, δείχνουν την ανησυχία και την αγωνία όλων, παρά τις δηλώσεις και τις υποσχέσεις.
Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας.
Ως Συντονιστική Επιτροπή για το Νοσοκομείο, θα επιδιώξουμε άμεσα συνάντηση με το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και με παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας θα επανέλθουμε με δυναμικότερες κινητοποιήσεις.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα να στελεχωθούν όλες οι κενές θέσεις των γιατρών ώστε να επανέλθει η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την επαναφορά του αυτοδιοίκητου, θυμίζοντας για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση αυτή, ως αντιπολίτευση είχε ταχθεί κατά της ενοποίησης των νοσοκομείων του νομού.
ΣΗΤΕΙΑ 4/10/2023
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα