Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΛΑΣΙΘΙΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Εξαπάτηση ή ανικανότητα;

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Εξαπάτηση ή ανικανότητα;

Εξαπάτηση ή ανικανότητα;

 

20/10/2023

Η απένταξη των συνοδών έργων των Μπραμιανών, των αντιπλημμυρικών της Γρα Λυγιάς και του φράγματος του Μύρτους αναδεικνύουν την απάτη των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ. Αφού για πάνω από ένα χρόνο καθυστερούσαν τους διαγωνισμούς αν και το παρουσίαζαν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα, σιωπηλά το έβγαλαν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ακόμα και τον Αύγουστο του 2023 ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Ταχιάος διαβεβαίωνε ότι ξεκινάει κανονικά! Υπήρχαν και οι Δημοτικές εκλογές σε δυο μήνες.

 

Η κυβέρνηση και ο κ. Πλακιωτάκης πρέπει να απαντήσουν με σαφήνεια: Πότε κατάλαβαν ότι δεν προλαβαίνουν τις προθεσμίες;

 

Σήμερα, διαβεβαιώνουν ότι θα γίνει με άλλους πόρους, χωρίς να λένε ποιους. Τέτοιος προγραμματισμός! Τα έργα αυτά είναι αναγκαία για την παραγωγή αλλά και την αντιπλημμυρική προστασία στην Ιεράπετρα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε τις μελέτες για τα συνοδά έργα του φράγματος Μπραμιανών που καθυστερούσαν δεκαετίες και το έργο είχε ωριμότητα.

 

Η κυβέρνηση και ο κ. Πλακιωτάκης πρέπει να απαντήσουν με σαφήνεια: Με ποιους χρηματοδοτικούς πόρους θα προχωρήσουν τα έργα;

 

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε τεράστιο κατάλογο ψευδών υποσχέσεων του κ. Πλακιωτάκη και της ΝΔ για το Λασίθι. Από τις Πανεπιστημιακές Σχολές που θα εξέταζε η περίφημη ΑΔΙΠ κατά προτεραιότητα μέχρι το Κέντρο Αποκατάστασης της Νεάπολης (τέσσερα χρόνια πέρασαν για την περίφημη τροπολογία) ή την ενίσχυση των νοσοκομείων που καταρρέουν.

 

Την ίδια τύχη μπορεί να έχει και το υπερκοστολογημένο τμήμα του ΒΟΑΚ Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος. Την λαμπρή τέντα του εργοταξίου είχε εγκαινιάσει (!) ο Πρωθυπουργός λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές. Τώρα που τέλειωσαν και οι Δημοτικές εκλογές, τα μηχανήματα που έκαναν τις “διακοπές” τους στο όμορφο Λασίθι, έφυγαν για άλλους προορισμούς. Και αυτό το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης με τις αυστηρές προθεσμίες και ακόμα δεν έχουν γίνει ούτε οι απαλλοτριώσεις!

 

Τις ίδιες προεκλογικές απάτες δεν διστάζει η ΝΔ να τις κάνει στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία.  Όπως αποκαλύφτηκε, τα δήθεν αντιπλημμυρικά που ξεκίνησαν λίγες μέρες πριν τον δεύτερο γύρο, σταμάτησαν μόλις έχασε τις εκλογές ο κ. Αγοραστός. Αν δεν διστάζουν να κοροϊδεύουν και να εκβιάζουν στην κατεστραμμένη Θεσσαλία, θα διστάσουν στο Λασίθι;

 

Τα έργα για την άρδευση και την αντιπλημμυρική προστασία είναι ζωτική προτεραιότητα για την Ιεράπετρα. Όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι πρέπει να τα διεκδικήσουν ενωμένοι, χωρίς μικροκομματικές προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης.

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα