Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σητείας: Στήριξη απεργίας εργαζομένων εφκα 17/2/2022

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σητείας: Στήριξη απεργίας εργαζομένων εφκα 17/2/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στηρίζουμε την απεργία  των εργαζόμενων του ΕΦΚΑ.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ Σ/Ν ΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΕΦΚΑ.

Παράσταση Διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ ΣΗΤΕΙΑΣ 17/2/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00 Π.Μ.

16/2/2022

Μετά τον αντεργατικό νόμο και την παράδοση της Επικουρικής Ασφάλισης στα ιδιωτικά συμφέροντα, το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας προχωρά στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, στην ανεξέλεγκτη πρόσληψη «ημετέρων» με παχυλούς μισθούς σε διευθυντικές θέσεις της διοικητικής ιεραρχίας και στην κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, στις κατά παρέκκλιση προμήθειες και στην ανεξέλεγκτη «διαχείριση-λεηλάτηση» της περιουσίας του ΕΦΚΑ.

Για να δουλεύουν οι πολλοί (υπάλληλοι του ΕΦΚΑ) και να τα κονομάνε οι λίγοι άριστοι (golden boys). Η λύση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων είναι οι μόνιμοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ στον αποδυναμωμένο ΕΦΚΑ.

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προβλέπει αμοιβή 8.134 ευρώ στα golden boys που θα διορίσει στον ΕΦΚΑ, αρνείται την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, αρνείται τη μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Μόνη λύση σήμερα είναι η πολιτική αλλαγή, η κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντικοινωνικών νόμων της ΝΔ και η ουσιαστική στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα