Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας, Σ.Φ.Ν Σητείας & Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σητείας.: Επιστολή...

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας, Σ.Φ.Ν Σητείας & Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σητείας.: Επιστολή προς Άδωνι Γεωργιάδη – Ειρήνη Αγαπηδάκη

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας, μαζί με το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Σητείας και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31/01/2024 εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την βιωσιμότητα του Νοσοκομείου Σητείας καθώς τμήματα ζωτικής σημασίας βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολική κατάρρευση.

Συγκεκριμένα, στην παρούσα χρονική στιγμή, η παιδιατρική κλινική υπολειτουργεί οριακά με 1 παιδίατρο (η παιδίατρος συγκεκριμένα είναι με μετακίνηση από άλλο Νοσοκομείο), η παθολογική κλινική είναι κλειστή επ’ αόριστον με 1 παθολόγο, στο αναισθησιολογικό τμήμα έχει παραμείνει 1 αναισθησιολόγος, στο ακτινολογικό 1 ακτινολόγος και η καρδιολογική κλινική παραμένει με 2 ειδικευμένους καρδιολόγους. Οι παραπάνω συνθήκες καθιστούν αδύνατη τη μηνιαία κάλυψη των εφημεριών για τις ειδικότητες αυτές, όπως και τη νοσηλεία ασθενών στην παθολογική και παιδιατρική κλινική με τις συνεπακόλουθες συνέπειες για το Σητειακό λαό. Επίσης ,δυσχεραίνουν σαφώς και τη λειτουργία και των υπολοίπων κλινικών (χειρουργικής-ορθοπεδικής-μαιευτικής). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Σητείας καθώς και τα νησιά Κάσο, Κάρπαθο. Προκηρύξεις μπορεί κατά καιρούς να πραγματοποιούνται ,αλλά καθώς οι εργασιακές συνθήκες λόγω της υποστελέχωσης και οι μισθολογικές απολαβές αποτελούν μη ελκυστικά κριτήρια για την επιλογή τους, οι θέσεις παραμένουν ακάλυπτες.

Ενήμερος της παραπάνω κατάσταση ήταν ο προκάτοχος σας  κ.Χρυσοχοΐδης, ο οποίος κατά την επίσκεψη του στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας επιβεβαίωσε ότι οι κενές ιατρικές θέσεις θα προκηρυχθούν άμεσα και ότι θα δοθούν επιπλέον συγκεκριμένα κίνητρα για τις άγονες περιοχές, στις οποίες ανήκει και η Σητεία, όπως και για τις άγονες ειδικότητες προκειμένου να υπάρχει ενδιαφέρον και οι προκηρύξεις να μην αποβαίνουν άγονες. Καθώς όμως τα κίνητρα τα οποία ανέφερε δε θεσμοθετήθηκαν, από τις 7 θέσεις όπου προκηρύχθηκαν για το νοσοκομείο Σητείας, αιτήσεις υποβλήθηκαν μόνο για τις 3 (αναισθησιολογίας, παιδιατρικής, και ορθοπεδικής). Δεν υποβλήθηκαν αιτήσεις για τις δύο θέσεις παθολογίας παρά το γεγονός ότι η μία εκ των δύο ήταν σε βαθμό διευθυντή, για τη μια θέση ακτινολογίας επίσης σε βαθμό διευθυντή, καθώς και για τη δεύτερη θέση της παιδιατρικής ειδικότητας.

 

Προκειμένου να μην αποβούν και οι επόμενες προκηρύξεις άγονες αιτούμαστε:

 

  • Άμεση ταυτόχρονη προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων τουλάχιστον στις βασικές ειδικότητες πρώτης γραμμής
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των ιατρών του ΕΣΥ με την επαναφορά στα επίπεδα προ μνημονίων-εφαρμογή της δικαστικής απόφασης του ΣτΕ
  • Διευκόλυνση στη συνεχή ιατρική εκπαίδευση
  • Επιπλέον μισθολογικά και όχι μόνο κίνητρα για τους ιατρούς του ΕΣΥ που επιλέγουν Ά Άγονες και Προβληματικές Περιοχές όπως:

 

  1. Προσαρμογή του επιδόματος άγονου σε σχέση με το σημερινό μισθό και όχι αυτόν της δεκαετίας του 80
  2. Ανοικτές προκηρύξεις μέχρι να συμπληρωθεί η θέση
  3. Να μην ισχύουν οι περιορισμοί-ποινές σε γιατρούς που έχουν παραιτηθεί ή δεν έχουν συμπληρώσει 5ετία αν πρόκειται να διεκδικήσουν θέση σε άγονη περιοχή
  4. Να δύναται να διεκδικήσουν θέση επικουρικού στα άγονα ακόμα κι αν στο παρελθόν έχουν παραιτηθεί από θέση στο ΕΣΥ
  5. Να είναι αφορολόγητες οι εφημερίες
  6. Να μπορούν αυτοδίκαια με τη συμπλήρωση τριετούς πραγματικής θητείας να παίρνουν μετάθεση (τώρα είναι 5ετής) και αυτό να διεκπεραιώνεται σε λιγότερο από ένα εξάμηνο (ενώ τώρα είναι ένα έτος).
  7. Να προσμετράτε μετά τη συνεχή 5ετία ο χρόνος επί 1,5 για την εξέλιξη τους σε επιμελητές Α ή διευθυντές (τώρα είναι μετά την 7ετία και επί 1,3)
  8. Συνυπηρέτηση σε συζύγους που δουλεύουν στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα ώστε να διευκολύνονται οι οικογένειες.

 

Αναμένουμε τις ενέργειες σας για την άμεση αποκατάσταση της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου Σητείας.

 

Το υπόμνημα προσυπογράφουν ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας & η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σητείας.

 

Εκ του Δ.Σ.

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα