Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣύσταση για αυξημένη επαγρύπνηση των κατοίκων μετά από ευρεία΄ σύσκεψη στο Δημαρχείο(βιντεο-φωτο)

Σύσταση για αυξημένη επαγρύπνηση των κατοίκων μετά από ευρεία΄ σύσκεψη στο Δημαρχείο(βιντεο-φωτο)

Στην Σητεία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς

Η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Λέκκα παρακολουθεί  την σεισμική δραστηριότητα

 

 

Οι κινήσεις για τις αμέσως επόμενες ώρες του μεγάλου σεισμού στην Σητεία, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των δημοτών και να εκπονηθούν σενάρια για κάθε ενδεχόμενο, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Σητείας, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, αξιωματούχων και προσωπικού των Πυροσβεστικών Σωμάτων Κρήτης και  Λασιθίου, του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, της Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας.

Οι πρώτες ενδείξεις, είναι καλές, είπε ο Γιώργος Ζερβάκης, σημειώνοντας όμως  τις υλικές καταστροφές  και  κάποιες καταπονήσεις κτιρίων ευχαριστώντας την πολιτεία για την άμεση ανταπόκριση.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κατάρρευση της εκκλησίας στον Ξερόκαμπο, σε κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο, στην προσπάθεια των τεχνικών υπηρεσιών να ανταποκριθούν άμεσα  και την ανάγκη να διενεργηθεί  ο τεχνικός έλεγχος σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές, κάτι που ξεκινά αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες , κάποιες εκπαιδευτικές δομές παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους κατοίκους να έχουν αυξημένη επαγρύπνηση τα πρώτα 24ωρα μετά τον σεισμό.

Ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, που έφτασε στην Σητεία μετά από επίσκεψη του σε άλλες πληγείσες περιοχές (Εύβοια, Αρκαλοχώρι), μίλησε για μια πρώτη ανησυχητική εικόνα, λόγω της κατάρρευσης της εκκλησίας αλλά και μια πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει από τον δήμο, τις πρώτες ώρες.

Από δω και πέρα, προέχει ο τεχνικός έλεγχος των κτιρίων  μαζί με την στενή συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του σεισμολόγου Ευθύμη Λέκκα για τις εκτιμήσεις σχετικά με την σεισμική δραστηριότητα, και κυρίως, αν ο σεισμός των 6, 3 ρίχτερ ήταν ο κύριος .

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα