Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΛΑΣΙΘΙΤα σωματεία και οι ομάδες μας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους πυροπαθείς...

Τα σωματεία και οι ομάδες μας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους πυροπαθείς κατοίκους των κατεστραμμένων περιοχών από τις πυρκαγιές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών επαγγελμάτων Νομού Λασιθίου «Τάλως»

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου

Ομάδα Γυναικών Σητείας – Μέλος ΟΓΕ

 

 

Τα σωματεία και οι ομάδες μας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους πυροπαθείς κατοίκους των κατεστραμμένων περιοχών από τις πυρκαγιές που ακόμα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά και στο προσωπικό της πυροσβεστικής, όλων των δημόσιων υπηρεσιών και τους εθελοντές που δίνουν έναν τιτάνιο και άνισο αγώνα κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο τον λαό του Νομού να δείξει την μέγιστη δυνατή επιφυλακή όπου βρίσκεται, με αίσθημα ευθύνης να συμβάλλει ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές απώλειες στον δασικό μας πλούτο, σε αγροτικές εκτάσεις και κατοικίες σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στον Νομό.

 

Είναι φανερό ότι ο λαός έχει αφεθεί στο έλεος των πυρκαγιών από την κυβέρνηση και το μόνο επιχειρησιακό σχέδιο που έχουν  είναι το «τρεχάτε να σωθείτε».

Ένοχοι για το έγκλημα είναι ο κυβερνητικός μηχανισμός που ευθύνεται για την έλλειψη πολιτικής δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, ενώ ενδιαφέρεται για τα δάση μόνο στο βαθμό που αυτά γίνονται αντικείμενο κερδοφορίας για τα μεγαλοσυμφέροντα. Είναι η ίδια επικίνδυνη πολιτική που δίνει δις ευρώ στους μονοπωλιακούς ομίλους στον τουρισμό,στις μεταφορές,στα ΜΜΕ,ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να πείσει τον λαό ότι δεν υπάρχουν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να προστατευθεί η λαϊκή περιουσία από τις φυσικές καταστροφές.

Μέρες τώρα βλέπουμε να παραπέμπονται όλα στην κλιματική αλλαγή,όπως ακριβώς έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

 

Τώρα είναι η ώρα να ξεδιπλωθεί και η οργανωμένη έκφραση της αλληλεγγύης μας στους πληγέντες, που δοκιμάζονται σκληρά. Αυτή την Τετάρτη 11 Αυγούστου, καλούμε όλους τους συλλόγους, τα σωματεία, τις ομάδες, τους φορείς της νεολαίας του Νομού να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις των αντίστοιχων εργατικών σωματείων, των εργατικών κέντρων των περιοχών τους ώστε, με συντονισμό και συνεννόηση, να φτάσουν στους πυρόπληκτους τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης.

 

 

ΤΡΟΦΙΜΑ

 

Κονσέρβες όλων των ειδών

Ισοτονικά ποτά

Πορτοκαλάδες

Μπάρες δημητριακών

Συσκευασμένα τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση (π.χ μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές κ.λ.π)

Σκυλοτροφές – γατοτροφές

 

 

 

ΕΙΔΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

 

Χαρτί υγείας

Χαρτί κουζίνας

Μωρομάντηλα

Παιδικές πάνες

 

 

ΕΙΔΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

 

Γάζες

Φυσιολογικό ορό

Φυσικά δάκρυα

Κρέμες και σπρέι για εγκαύματα

Παυσίπονα 

 

 

ΡΟΥΧΑ

 

Για παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών.

 

 

 

Τετάρτη 11 Αυγούστου-Σημεία Συλλογής

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ από 19:00 έως 21:00

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ από 19:00 έως 21:00

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ από 19:00 έως 21:00

 

Η συλλογή θα συνεχιστεί μέχρι το Σάββατο 14/08 και όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει με τα παρακάτω τηλέφωνα για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

Τηλ επικοινωνίας για τον Άγιο Νικόλαο: 6932663873, 69766224672

Τηλ επικοινωνίας για την Ιεράπετρα: 6979923003, 6940876003

Τηλ επικοινωνίας για την Σητεία: 6995495487, 6980271438

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα