Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΤο Γεωπάρκο επικοινωνεί φύση και ιστορία, με νέες διαδρομές και πρωτοποριακή τεχνολογία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Το Γεωπάρκο επικοινωνεί φύση και ιστορία, με νέες διαδρομές και πρωτοποριακή τεχνολογία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

 

 

 

 

 

 

 

Νέες διαδρομές αλλά και πρωτοποριακές  δράσεις συμπερίληψης επικοινωνεί το Γεωπάρκο Σητείας, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού εκεί που εστιάζουν πλέον όλοι οι οργανισμοί, δηλαδή  τα ειδικά κοινά, κι από την άλλη με τη χρήση της τεχνολογίας επιτρέπει την πρόσβαση στο «υλικό» σε όλους.

 

Στα πλαίσια της δράσης  Interreg-υδάτινοι πόροι και ιστορίες, που συνδιοργανώνουν φορείς της Ελλάδας και της Κύπρου, το Γεωπάρκο φιλοξενεί και ξεναγεί εκπροσώπους μέσων πανελλαδικής εμβέλειας και ειδικών εκδόσεων στο μονοπάτι από τη Χρυσοπηγή μέχρι την Κάτω Ζάκρο, και όπως είπε ο Συντονιστής του Γεωπάρκου Σητείας Βαγγέλης Περάκης,  πρόκειται  για μια νέα πρόταση τουριστική για την περιοχή μας , που πέρα από την διάσταση του περιπάτου, έχει ιστορικά στοιχεία που μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη ή εκείνων που ψάχνουν ανάλογες περιοχές για τα ταξίδια τους. Η διαδρομή Ε4, προσφέρει ένα σύνολο, είπε ο Β.Περάκης.

Όπως είπε  στο πρόγραμμα «επικοινωνίας» του Γεωπάρκου υπάρχουν εκπαιδευτικές δράσεις και για σήμερα είναι προγραμματισμένη επίσκεψη στον Χανδρά και στο Ίδρυμα Τεχνολογίας, που έχει δημιουργήσει το πρωτοποριακό πρόγραμμα της «Ακουστικής Οικολογίας». Όπως εξήγησε ο Συντονιστής του Γεωπάρκου το πρόγραμμα « είναι μια νέα μέθοδος όπου ακόμα και παιδιά που έχουν προβλήματα όρασης π.χ. μπορούν να συμμετέχουν στη δράση. Αφού κατεβάσουν την εφαρμογή (που έχει φτιαχτεί από το Ινστιτούτο) στο κινητό τους, μπορούν να περιηγηθούν στο μονοπάτι, να επισκεφτούν τα μνημεία τόσο στο χωριό  όσο κι έξω από το χωριό και να ακούνε παράλληλα τους ήχους ,που έχουν καταγραφεί σε συνθήκες πραγματικές». Μια σημαντική πρωτοβουλία  του Γεωπάρκου για τη συμπερίληψη ΑΜΕΑ.

Για αύριο Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στα Σκαλιά, και διαδρομή από τα Σκαλιά μέχρι την Κάτω  Ζάκρο όπου και ολοκληρώνεται το βράδι ο κύκλος για την προβολή του Γεωπάρκου. Στη διαδρομή, θα δοθεί έμφαση στα  γεωλογικά στοιχεία, το νερό, τον πολιτισμό.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα