Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΤο Γ.Ν. - Κ.Υ. Σητείας σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό Σχολείο...

Το Γ.Ν. – Κ.Υ. Σητείας σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας, πραγματοποίησε στις 5 και 6 Μαΐου, εκπαιδευτική δράση με θέμα: “Σχολικός εκφοβισμός – αιτίες κι αντιμετώπιση”.

Η βία στην εποχή μας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και πλήττει όλες τις κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα όμως τα παιδιά και τους εφήβους.

Το Γ.Ν. – Κ.Υ. Σητείας σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας, πραγματοποίησε στις 5 και 6 Μαΐου, εκπαιδευτική δράση με θέμα: “Σχολικός εκφοβισμός – αιτίες κι αντιμετώπιση”. Η δράση απευθυνόταν στους μαθητές της Β΄, Δ΄ και ΣΤ΄ τάξης, που στόχο είχε την ψυχοεκπαίδευση των παιδιών για τις μορφές του σχολικού εκφοβισμού (σωματική και ψυχολογική βία, απομόνωση κτλ). Μέσα από παιχνίδια ρόλων, προωθήθηκε η ευγενική διεκδικητική συμπεριφορά έναντι της βίας και των συνεπειών της απομόνωσης παιδιών, αναπτύσσοντας στους μαθητές την ενσυναίσθηση και την συναισθηματική νοημοσύνη. Στα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης μετά την ενημέρωση, έγινε εξάσκηση για την ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησής τους. Στο τέλος ζητήθηκε από όλα τα παιδιά, να ζωγραφίσουν στα πλαίσια διαγνωστικής ζωγραφικής και τους δόθηκαν έντυπες οδηγίες, για την αντιμετώπιση του Bullying.

Στη συνέχεια της δράσης, στις 23 και 24 Μαΐου το απόγευμα, στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε ομιλία και συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με το ίδιο  θέμα.

Η δράση υλοποιήθηκε από την Ψυχολόγο του Νοσοκομείου μας κ. Λιάμου Ευδοκία.

Τέτοιες δράσεις προάγουν τη ψυχοκοινωνική υγεία των μαθητών στο χώρο του σχολείου και τους διδάσκουν τρόπους πρόληψης και διαχείρισης περιστατικών εκφοβισμού.

 

Η Αναπληρώτρια Διοικήτρια

 

Μαρία Δαρατσιανού

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα