Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΤο Δήμαρχο Σητείας κ. Γιώργο Ζερβάκη επισκέφθηκαν σήμερα μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας...

Το Δήμαρχο Σητείας κ. Γιώργο Ζερβάκη επισκέφθηκαν σήμερα μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 1ου Γυμνασίου Σητείας

 

Το Δήμαρχο Σητείας κ. Γιώργο Ζερβάκη επισκέφθηκαν σήμερα μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 1ου Γυμνασίου Σητείας για να υποβάλλουν αιτήματα σχετικά με την προστασία της χελώνας καρέτα καρέτα.

 

Τα παιδιά ενημέρωσαν το Δήμαρχο για τις προσπάθειες που κάνουν σαν ομάδα, όπως η κατασκευή και πώληση οικολογικών τσαντών με σκοπό τη μείωση του πλαστικού, η κατασκευή πληροφοριακών πινακίδων στα ελληνικά και αγγλικά για την προστασία της φωλιάς, η συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ και η επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Ενημέρωσης και Περίθαλψης της Θαλάσσιας Χελώνας caretta caretta στη Ζάκυνθο.

Επιπλέον η ομάδα επέδωσε στο Δήμαρχο επιστολή με την οποία ζητά τη συνδρομή του Δήμου στην προστασία των χελωνών της Σητείας και στην αντιμετώπιση του προβλήματος που προκαλούν τα φώτα του δρόμου.

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα παιδιά για την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και τα ενημέρωσε ότι ο Δήμος συνεργάζεται με τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ και κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι νεοσσοί στον κόλπο της Σητείας και ειδικότερα στην περιοχή της Καραβόπετρας όπου είχε εντοπιστεί πρόβλημα, ενώ υποσχέθηκε ότι και για τη φετινή περίοδο εκκόλαψης των χελωνών θα γίνουν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, όλες οι απαραίτητες ενέργειες εξασφάλισης των κατάλληλων συνθηκών ευζωίας.

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα