Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΤο εργοτάξιο του έργου « Κατασκευή υποδομών Πλανηταρίου- Αστεροσχολείου Σητείας » στη...

Το εργοτάξιο του έργου « Κατασκευή υποδομών Πλανηταρίου- Αστεροσχολείου Σητείας » στη Συκιά επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Σητείας κ. Ζερβάκης

 

Το εργοτάξιο του έργου « Κατασκευή υποδομών Πλανηταρίου- Αστεροσχολείου Σητείας » στη Συκιά επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Σητείας κ. Ζερβάκης με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παπαδάκη, παρουσία και του προέδρου της Κοινότητας Παπαγιαννάδων κ. Στέφανου Κοντογιαννάκη.

 

Το έργο, το οποίο εντάσσεται στην Πράξη « GEOSTARS – Αστροπαρατήρηση & Φυσικό Περιβάλλον – Εναλλακτικό Προϊόν Ανάπτυξης & Προβολής των Γεωπάρκων της Ανατολικής Μεσογείου » και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014 – 2020 και από ίδιους όρους του Δήμου, προβλέπει την κατασκευή και τον εξοπλισμό κτηρίου που θα υποστηρίζει τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού/τουριστικού χώρου, ενός αστεροσχολείου επιμόρφωσης μαθητών και ενηλίκων σε θέματα αστρο-παρατήρησης και διαστήματος. Το κτήριο θα εξοπλιστεί με τηλεσκόπιο, ηλιακό τηλεσκόπιο και εκπαιδευτικό πλανητάριο.

 

Η ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλει στην ενίσχυση των δομών του Γεωπάρκου Σητείας, στην αύξηση της επισκεψιμότητας και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

 

Παρά τις δυσκολίες και παλινωδίες που αντιμετώπισε η συγκεκριμένη χρηματοδότηση, καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα και η πρόοδος των εργασιών να εξελίσσεται κανονικά. Η συμβολή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου σε αυτό ήταν καθοριστική και αξίζει να δώσουμε για άλλη μια φορά τα εύσημα σε όλο το προσωπικό.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα