Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΛΑΣΙΘΙΤο Λιμενικό Τμήμα Ελούντας εγκαινίασε ο ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης

Το Λιμενικό Τμήμα Ελούντας εγκαινίασε ο ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης

“Το νέο Λιμενικό Τμήμα στην Ελούντα εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης της θεσμικής οργάνωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της ενίσχυσης του τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές και εξοπλισμούς που τόσο πολύ χρειάζεται για να φέρει σε πέρας αποτελεσματικά την αποστολή του.

Γιατί το έχω πει και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω, πως το έργο που παράγει το Λιμενικό Σώμα από την μια άκρη της Ελλάδος ως την άλλη, είναι έργο τεράστιας εθνικής σημασίας.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, άνδρες και γυναίκες, δίνουν καθημερινά έναν τιτάνιο αγώνα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, την ασφάλεια του θαλάσσιου χώρου, την υποστήριξη της ελληνικής ναυτιλίας αλλά και για την προστασία των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με απόλυτο σεβασμό στις διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες.

Για τον λόγο αυτό δεν αξίζουν μόνο του σεβασμού μας, δεν αρκούν μόνο τα συγχαρητήριά μας αλλά και κάθε προσπάθειας εκ μέρους μας για την ενίσχυσή τους σε όλα τα επίπεδα.

Ο Άγιος Νικόλαος όμως αγαπητές φίλοι και φίλες, δεν χρειάζεται μόνο ένα σύγχρονο Λιμενικό Τμήμα.

Χρειάζεται πολλά περισσότερα προκειμένου να αποκτήσει την θέση που δικαιούται ως ένας πραγματικός πυλώνας προσέλκυσης και παροχής τουριστικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στην Κρήτη και όλη την Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτό έχουμε μια στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Ζερβό και διασφαλίσαμε χρηματοδότηση για τις μελέτες εξομοίωσης των χερσαίων ζωνών σε Ελούντα, Μίλατο και Σίσι.

Επίσης, με την υλοποίηση του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος Νέαρχος, που έχει προβλεφθεί στο πολύ πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο για τη νησιωτικότητα, προωθούμε χρηματοδότηση για την ανάπλαση των χερσαίων ζωνών μέσω της υλοποίησης σειράς αναγκαίων λιμενικών έργων.

Είμαι βέβαιος ότι και το Λιμενικό Τμήμα της Ελούντας θα προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο και θα αποτελέσει στην ουσία ανά μηχανισμό που θα επιλύει προβλήματα και θα παρέχει δράσεις και υπηρεσίες που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή,τόσο για τον τοπικό πληθυσμό όσο και τους εκατομμύρια ταξιδιώτες που τον επισκέπτονται κάθε χρόνο”.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα