Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΙΕΡΑΠΕΤΡΑΤο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδοτεί την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου...

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδοτεί την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας

Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης παρέμβασης στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  προχωρά σε χρηματοδότηση, σε πρώτη φάση, της μελέτης ανάπλασης της χερσαίας λιμενικής ζώνης με ποσό ύψους 182.901,78 ευρώ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, το έργο θα είναι ώριμο για την ένταξή του προς χρηματοδότηση, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του.

 

Στόχος του Υπουργειου, σε συνεργασία με το  Δήμο Ιεράπετρας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο,   είναι ένα αισθητικά βελτιωμένο περιβάλλον με μεγαλύτερη ποικιλία χρήσεων και δράσεων με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας της περιοχής, τη βελτίωση της σύνδεσης της θάλασσας με τον ιστό της πόλης οπτικά και χρηστικά, καθώς και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για την προσέλκυση θαλάσσιου τουρισμού.

 

Η υλοποίηση της μελέτης, σε συνδυασμό με την χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την αποκατάσταση του φάρου της Ιεράπετρας, σηματοδοτεί την ολοκληρωμένη παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο παράκτιο μέτωπο της πόλης, με στόχο την ανάπλαση και αναβάθμιση του.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα